Η ατάκα της Greenpeace για το φωτοβολταϊκό σε σχολείο στην Τούμπα και τον... ΠΑΟΚ (φωτο)

Με μία χιουμοριστική ανάρτηση επέλεξε η Greenpeace να ανακοινώσει την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος στο 18o Λύκειο Θεσσαλονίκης «Εμμανουήλ Κριαράς» στην Τούμπα, το οποίο, από την περασμένη Κυριακή, βρίσκεται κανονικά σε λειτουργία και παράγει δωρεάν ηλιακό ρεύμα.

Η περιβαλλοντική οργάνωση χρησιμοποίησε ένα meme, με το οποίο κάνει αναφορά στο γκολ

του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ, την ίδια ημέρα το βράδυ, το οποίο δεν μέτρησε, λόγω υπόδειξης οφσάιντ από τον διαιτητή της αναμέτρησης! «Αυτό χθες στην Τούμπα σίγουρα μετρούσε κανονικά», ήταν το καυστικό σχόλιο της Greenpeace, αποτυπωμένο σε μία φωτογραφία με το φωτοβολταϊκό σύστημα και τον μετρητή ηλεκτροπαραγωγής.

Το φωτοβολταϊκό αυτό αξιοποιεί για πρώτη φορά την καινοτομία της εικονικής αυτοπαραγωγής: αν και βρίσκεται εγκατεστημένο στο σχολείο παράγει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για τις ανάγκες του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους, ο οποίος βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα για την πρόταση Solarize Greece της ΜΚΟ και την ενέργεια από τον Ήλιο, ΕΔΩ.

Από χθες το φωτοβολταϊκό σύστημα που εγκαταστήσαμε στο 18o Λύκειο Θεσσαλονίκης "Εμμανουήλ Κριαράς" στην Τούμπα, πλέον...

Geplaatst door Greenpeace Greece op maandag 12 maart 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα