Γερμανία: Νεκροί 30 ουρακοτάγκοι, γορίλες και χιμπατζήδες από φωτιά σε ζωολογικό κήπο

Η τοπική κοινωνία στο Κρέφελντ της Βόρειας Ρηνανίας – Bεστφαλίας βρίσκεται από την Πρωτοχρονιά σε κατάσταση σοκ, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στον ζωολογικό κήπο της πόλης, που άφησε πίσω της νεκρά ζώα και μεγάλες υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη διοίκηση του ζωολογικού κήπου 30 ουρακοτάγκοι, χιμπατζήδες, γορίλες και μαϊμούδες βρήκαν οδυνηρό θάνατο μετά από φωτιά που ξέσπασε, κατά πάσα πιθανότητα, από κινέζικα, χάρτινα φαναράκια μετά την αλλαγή

του χρόνου.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Κρέφελντ, την οποία επικαλείται η Deutsche Welle, την Πέμπτη μια εξηντάχρονη γυναίκα μαζί με τις δύο ενήλικες κόρες της δήλωσαν ότι αυτές ευθύνονται από αμέλεια για την πυρκαγιά, μιας και αναγνώρισαν ως δικά τους φαναράκια, τα οποία εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά. Όπως ανέφεραν στην αστυνομία οι ίδιες, τα είχαν ανάψει μετά το ρεβεγιόν και δεν γνώριζαν ότι στη Βόρεια-Ρηνανία Βεστφαλία, τα επίμαχα φαναράκια έχουν απαγορευθεί. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν ωστόσο τις έρευνες μέχρι να διακριβωθεί πλήρως τι συνέβη. Εάν επιβεβαιωθεί η ενοχή τους, απειλούνται με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια ή χρηματικό πρόστιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διάσημος ζωολογικός κήπος του Κρέφελντ ιδρύθηκε το 1975. Έκτοτε εκεί φιλοξενούνταν σπάνια είδη χιμπατζήδων όπως και γορίλες, μαϊμούδες και άλλα συγγενή θηλαστικά. Οι ζημίες που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά υπολογίζονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα