Φωτογραφίες: Τεράστιος μπαζότοπος στην είσοδο της Θεσσαλονίκης

του Νίκου Αβουκάτου

Απογοήτευση προκαλούν οι εικόνες με τόνους μπάζων να έχουν απορριφθεί σε παράδρομο του Κόμβου 12 της Εθνικού Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών. Δίπλα από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης έχουν αποτεθεί από ασυνείδητους κάθε λογής αντικείμενα: από σακιά με υλικά ανακαίνισης σπιτιών, σπασμένες φωτεινές πινακίδες, έπιπλα, κομμάτια γυαλιού μέχρι και ποσότητες

πλαστικών υλικών κείτονται διασκορπισμένα σε μια ακτίνα αρκετών δεκάδων μέτρων, παραπλεύρως της Οδού, εντός των ορίων του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Πολλοί από αυτούς τους σωρούς κάνουν εξαιρετικά επικίνδυνη τη διέλευση των αυτοκινήτων, καθώς καλύπτουν σχεδόν το μισό τμήμα κατά πλάτος του οδοστρώματος.

«Δυστυχώς, η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή, το καλοκαίρι είναι μια εστία μόλυνσης. Τα ποντίκια μπαίνουν στο κατάστημα από παντού. Εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουμε μια οριστική λύση. Δυστυχώς, έχουμε πολύ καιρό να δούμε συνεργεία καθαριότητας και αυτή κατάσταση δεν αλλάζει, διότι και πάλι οι ασυνείδητοι θα αδειάσουν τα μπάζα τους και τα σκουπίδια τους. Μόλις προχθές κυνηγούσαμε πάλι ποντίκια». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την κατάσταση στη Greenagenda.gr ένας επαγγελματίας της περιοχής.

Παρά τις απαγορευτικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί και τις προσπάθειες αποτροπής απόθεσης των μπάζων το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει οξύτατο.

Η ανεξέλεγκτη απόθεση γίνεται κυρίως τις βραδινές ώρες. «Πρόκειται για μια απαράδεκτη πρακτική πολλών ετών. Πρέπει να υπάρξει αστυνόμευση», τονίζει άλλος επαγγελματίας της περιοχής.

Το οξύτατο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης μπάζων από ασυνείδητους επιχείρησε να αντιμετωπίσει κατά διαστήματα η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης με επιχειρήσεις «σκούπα» για την απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας μπάζων και σκουπιδιών, σε έναν δρόμο που είναι η «βιτρίνα» της πόλης στην είσοδο, μα κυρίως στην έξοδο, προς την τουριστική Χαλκιδική.

«Κατά καιρούς είχαμε ζητήσει την αστυνόμευση της περιοχής αλλά διαπιστώσαμε ότι είναι αδύνατον να προληφθεί η κατάσταση λόγω της απαράδεκτης συνήθειας και νοοτροπίας ορισμένων», ανέφερε στη Greenagenda.gr η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Όπως είπε η κα. Πατουλίδου, «θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων ασυνείδητων ώστε να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο καθαρή η πόλη, αλλά και να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Δυστυχώς όποιος ανακαινίζει "διακοσμεί" τους παράπλευρους δρόμους. Όσες φορές και αν καθαρίσαμε απαιτείται η συστηματική αστυνόμευση για την επιβολή της καθαριότητας. Θα προσπαθήσουμε και να εξωραΐσουμε την κατάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα