Ευρωβουλή: Η Ευρώπη παραμένει δεσμευμένη στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα
Η Ευρώπη παραμένει δεσμευμένη στις αρχές της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και η αντιμετώπισή της αποτελεί συλλογική ευθύνη σε παγκόσμιο επίπεδο και απαιτεί συνεχή κοινή δέσμευση στην πολυμερή συνεργασία, επισημαίνεται στην έκθεση που ενέκρινε χθες η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διάρκεια της τρέχουσας Συνόδου στο Στρασβούργο.
Η έκθεση συζητήθηκε ενόψει της προετοιμασίας προς την COP24 στο Κατοβίτσε της Πολωνίας τον Δεκέμβριο του 2018.
Στο θέμα της κλιματικής διπλωματίας τοποθετήθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη,
«Η κλιματική διπλωματία της Ένωσης οφείλει να αποκτήσει επαγγελματικό χαρακτήρα, να ενισχυθεί οικονομικά, να εξελιχθεί πιο συνεκτικά και συντονισμένα, ώστε η διάσταση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής να είναι παντού: στην ασφάλεια, στη μετανάστευση, στις εμπορικές συμφωνίες, στις ξένες επενδύσεις, παντού» είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς από την Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, τοποθετήθηκε στο θέμα του σχεδιασμού αιολικού πάρκου στη νότια Καρυστία στην Εύβοια, υπογραμμίζοντας πως «η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να κατευθύνει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο εξωτερικό πεδίο και φυσικά η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι απαραίτητος όρος προκειμένου να συνάπτονται διεθνείς συμβάσεις».
Επίσης τόνισε πως επιβάλλεται πλέον μία περιβαλλοντική νομοθεσία η οποία θα τηρείται και επί αυτού αναφέρθηκε στην περίπτωση της Καρυστίας, στην Εύβοια όπου σχεδιάζεται η λειτουργία 42 αιολικών πάρκων, δυναμικότητας 700 μεγαβάτ, με τα οποία, όπως τονίζει «αφενός διαλύεται η προστασία του περιβάλλοντος σε μια περιοχή Νatura και αφετέρου οι εταιρείες που τρέχουν την υλοποίηση του εγχειρήματος λειτουργούν παράνομα».
Υπενθύμισε πως έχει θέσει το θέμα αυτό επανειλημμένα και υπάρχει απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 21 Νοεμβρίου ότι θα προχωρήσει στην παραπομπή των αρμοδίων ελληνικών αρχών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
«Το θέμα είναι ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτε. […] Πότε θα παραπεμφθούν οι ελληνικές αρχές, καθώς παραβιάζουν εν προκειμένω τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έκδοση αδειών κατασκευής αιολικών πάρκων. Θα γίνει επιτέλους κάποια δράση;», διερωτήθηκε.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Ανατροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του φαντάρου-Ήταν στο πλοίο μία ώρα πριν την άφιξη στον Πειραιά
- Η λίστα των διεκδικήσεων των Τσάμηδων
- Νέες στρατιές τραπεζικών ανέργων στο βάθος με απολύσεις και εθελούσιες
- Σε χειρότερη θέση ακόμη και από τη Ρουμανία και την Τουρκία το ελληνικό real estate
- Η Cosco εξαγοράζει της OOCL για 6,7 δισ. και γίνεται η 3η ισχυρότερη εταιρεία παγκοσμίως
- Ποια επαγγέλματα έχουν «ξεχάσει» τα POS
- Δολοφονική παγίδα αδελφικής εκδίκησης
- Επιχειρήσεις υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν βεβαιώσεις και υπεύθυνες δηλώσεις συμμόρφωσης με το νέο Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων
- Η αποχώρηση Βρεττάκου και η επόμενη ημέρα της ΑΒ
- Ευρω-πυρά κατά Μοσκοβισί: Πώς είναι δυνατόν να σώθηκε μια χώρα όταν το χρέος της πήγε στο 180%;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Green agenda

- Τελευταία Νέα Green agenda
- Ευρωβουλή: Η Ευρώπη παραμένει δεσμευμένη στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα
- Δύο σπουδαίοι επιστήμονες μιλούν στη Greenagenda για αειφορία και κυκλική οικονομία
- ΚΕΔΕ για χρήσεις γης: Όχι σε χαριστικές ρυθμίσεις στη βιομηχανία
- Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος Αξιού
- Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο θεσπίζει το ΥΠΕΝ
- EMPOWERING: Άλλοι τρεις δήμοι της Κ. Μακεδονίας στο Σύμφωνο Δημάρχων για Κλίμα, Ενέργεια
- Η InnoEnergy διοργανώνει το κορυφαίο γεγονός παγκοσμίως για καινοτομίες καθαρής ενέργειας
- Τι αλλάζει στο «Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα»
- «Έβρεξε» κεραυνούς τον Ιούνιο στην Ελλάδα, έπεσαν πάνω από 93.000 (γραφήματα)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Η βασίλισσα των ράλι
- Σταθάκης: Ολοκληρώνεται σύντομα η διασύνδεση της Κρήτης
- ΝΔ για διαπραγματεύσεις με Αλβανία: Η αντιπολίτευση παραμένει στο σκοτάδι
- Ο Ζάεφ μιλά για «μακεδονικό στρατό» και δηλώνει ήδη μέλος του ΝΑΤΟ
- DW: Ευρω-έπαινοι για την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, βολές κατά Μοσκοβισί
- Μ. Φράτσερ: Συμφέρει και τη Γερμανία η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
- Μαίνεται από χθες το πύρινο μέτωπο στο χωριό Σπίνα Χανίων
- Μια κατοικία με ιστορικά χαρακτηριστικά, χτισμένη για μια οικογένεια καλλιτεχνών (9 pics)
- Ανατροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του φαντάρου-Ήταν στο πλοίο μία ώρα πριν την άφιξη στον Πειραιά
- Φράτσερ (DIW Berlin): Η ισχυρή ανάπτυξη είναι η καλύτερη εγγύηση ότι η Ελλάδα θα εξυπηρετήσει τα χρέη της