Δύο μήνες απλήρωτοι ξανά οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

του Νίκου Αβουκάτου

Σε απόγνωση βρίσκονται και πάλι οι 358 εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, καθώς παραμένουν απλήρωτοι τους δύο τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι δεν έχουν ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι μισθοί τους.

«Τα καθημερινά έξοδα είναι αρκετά και μάλιστα κάποιοι συνάδελφοί μας αναγκάζονται να πηγαίνουν με δανεικά στην εργασία τους», επισήμανε στη Greenagenda.gr η Ευτέρπη Πατετσίνη, εργαζόμενη στον Φορέα Διαχείρισης Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας.

Σύμφωνα

με την κα. Πατετσίνη, «δυστυχώς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίζει το μοτίβο των τελευταίων τριών χρόνων (2016, 2017, 2018) με τις μισθοδοσίες των εργαζομένων να καθυστερούν έως και τέσσερις μήνες στην αρχή κάθε χρονιάς, παρόλο που κάθε χρονιά δεχόμαστε υποσχέσεις ότι δεν θα επαναληφθεί».

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και δυστυχώς έχουμε κουραστεί εμείς και οι οικογένειές μας. Ζητούμε να μάθουμε πότε θα πληρωθούμε», ανέφερε, από την πλευρά του, ο Νίκος Τσαπρούνης, υπεύθυνος συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.

Χαρακτηριστικό της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί για τη μισθοδοσία των εργαζομένων είναι ότι πέρυσι άρχισαν να καταβάλλονται τον Απρίλιο.

«Δυστυχώς, πρόκειται για μία ιδιαίτερα ψυχοφθόρα διαδικασία που οι εργαζόμενοι στους ΦΔΠΠ και οι οικογένειές τους είναι αναγκασμένοι να περνούν κάθε χρόνο. Παρ' όλα αυτά, προσερχόμαστε κανονικά στην εργασία μας χωρίς καμία διακοπή όλα αυτά τα χρόνια, εκτελώντας κανονικά το έργο μας», υπογράμμισε η κα. Πατετσίνη.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα απλήρωτες παραμένουν και οι ασφαλιστικές εισφορές των Φορέων με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πάρουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και να υπάρχουν πρόστιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα