Δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην υπηρεσία του δήμου Αλεξανδρούπολης (vid)

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εκσυγχρονίζεται και πρωτοπορεί σε ό,τι αφορά τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, παραδόθηκαν σήμερα στη Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα στο Πολυκοινωνικό Κέντρο δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του Δήμου.

«Παραλάβαμε σήμερα δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν έχουν ούτε δαπάνη συντήρησης ούτε δαπάνη κίνησης. Χρειάζεται να προχωρήσουμε στην Αλεξανδρούπολη

του μέλλοντος», επισήμανε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης από το σημείο όπου και βρέθηκε.

«Τα αυτοκίνητα διανύουν περίπου 100 χλμ χωρίς να φορτιστούν και δωρεάν, δωρεάν με την ενέργεια του ήλιου», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας Γιάννης Φαλέκας, εκφράζοντας την ευχαρίστησή του για την υλοποίηση του έργου.

Τα αυτοκίνητα θα φορτίζονται στον ειδικό φορτιστή που λαμβάνει ηλιακή ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά που βρίσκονται στην οροφή του Πολυκοινωνικού.

Η διάρκεια φόρτισής τους ανέρχεται στις 8 ώρες, ενώ τον φορτιστή θα μπορούν να χρησιμοποιούν και οι δημότες της Αλεξανδρούπολης, για την φόρτιση αναπηρικών αμαξιδίων, ποδηλάτων κλπ.

Η χρήση τους θα γίνεται για την διεκπεραίωση υποθέσεων του Πολυκοινωνικού, όπως για τη μεταφορά της αλληλογραφίας, όπως επίσης θα συμβάλλουν και σε υπηρεσίες όπως η βοήθεια στο σπίτι, με τη μεταφορά πχ νοσοκόμων ή και κοινωνικών λειτουργών.

«Ετησίως η συνολική δαπάνη των αυτοκινήτων για τη μεταφορά της αλληλογραφίας μας κόστιζε 5.000 €, οπότε σκεφτείτε το όφελος που θα αποκομίσουμε», σημείωσε ο πρώην Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αντώνης Βαμβακερός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δαπάνη ανέρχεται στο 1€ τα 100 χλμ, με 0 € τέλη κυκλοφορίας και 0% ρύπους.

Παράδοση δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης

Συμβαίνει τώρα (12:30) Παράδοση δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Πολυκοινωνικό Κέντρο #Αλεξανδρούπολης αυτή την ώρα!Η άφιξή τους ήταν προγραμματισμένη, και τα οικολογικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, πρόκειται να εξυπηρετούν τις ανάγκες του Δήμου, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον (αλλά και την τσέπη των δημοτών).Παρακολουθήστε κατά σειρά τις δηλώσεις του Δημάρχου Β. Λαμπάκη, του Αντιδημάρχου Ενέργειας κ. Γιάννη Φαλέκα και του πρώην Προέδρου του Πολυκοινωνικού Αν.Βαμβακερού σχετικά με το έργο που υλοποιήθηκε.Όλες οι πληροφορίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις "αρμοδιότητές" τους εδώ: https://bit.ly/2vem2Vx

Geplaatst door e-evros.gr op Maandag 30 juli 2018

Πηγή βίντεο: E-evros.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα