Αλόννησος: Έσωσαν δελφίνι που παρουσίαζε δυσκολία στην κολύμβηση και την αναπνοή (φωτο)

Ένα ζωντανό δελφίνι προσάραξε ζωντανό χθες το μεσημέρι στην Παραλία Γλυφά στη Στενή Βάλα της Αλοννήσου.

Επί τόπου βρέθηκαν, άμεσα, η Δρ. Αναστασία Κομνηνού, καθηγήτρια Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ και Πρόεδρος του ΑΡΙΩΝ, ο Κίμων Κοεμτζόπουλος βιολόγος της Μομ και ο κ. Ανδρέας Κυριαζής κτηνίατρος του ΑΡΙΩΝ, οι οποίοι διαχειρίστηκαν το περιστατικό. Παρόντες ήταν, επίσης, η κ. Ελένη Τούντα και ο κ. Πάνος Δενδρινός, βιολόγοι και μέλη του ΔΣ της Μομ, η Κωνσταντίνα

Μαλαματένιου και άλλοι κάτοικοι της Στενής Βάλας -φύλακες του Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου- οι οποίοι συμμετείχαν στη διάσωση.

Επρόκειτο για νεαρό, αρσενικό ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba), μήκους 1.5 μ περίπου, το οποίο παρουσίαζε αποπροσανατολισμό, δυσκολία στην κολύμβηση και στην αναπνοή. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και 10 ώρες αργότερα το δελφίνι απομακρύνθηκε μόνο του και δεν εμφανίστηκε πλέον. Σε κάθε περίπτωση ο ARION και η MOm - Monachus monachus είναι σε επιφυλακή και περιπολούν στην περιοχή για πιθανή επανεμφάνισή του.

Στο συμβάν ήταν, επίσης, παρούσα και η κ. Βέρα Αλεξανδροπούλου, Αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Thalassa» (Thalassa Foundation) το οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη συνεχή και αμέριστη υποστήριξη του σε δράσεις σχετικές με τη διάσωση και την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών (δελφίνια, φάλαινες και φώκιες) στη χώρα μας.

«Σε παρόμοιες περιπτώσεις παρακαλούμε να επικοινωνήστε άμεσα με το πλησιέστερο λιμεναρχείο και τον ΑΡΙΩΝ ή τη Μομ (για φώκιες)», προτρέπει καταλήγοντας ο ΑΡΙΩΝ.

Φωτογραφίες: Πάνος Δενδρινός/Mom και Ανδρέας Κυριαζής/ARION

Keywords
Τυχαία Θέματα