Workshop για την περιβαλλοντική επίδραση της Γαλάζιας Ενέργειας στη Μεσόγειο

Η ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας πάνω στη Γαλάζια Ενέργεια ώστε να επιταχυνθεί η εμπορική της εκμετάλλευση στη Μεσόγειο και φυσικά στην Ελλάδα, αποτελεί έναν βασικό στόχο του έργου Interreg Med PELAGOS (Promoting innovative nEtworks and cLusters for mArine renewable energy synergies in Mediterranean cOasts and iSlands). Το έργο PELAGOS συντονίζεται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης

Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Η Γαλάζια Ενέργεια περιλαμβάνει την υπεράκτια αιολική ενέργεια, την κυματική ενέργεια, την ενέργεια από παλίρροιες και θαλάσσια ρεύματα καθώς και την ενέργεια που προκύπτει από τις διαφορές αλατότητας και θερμοκρασίας. Η Γαλάζια Ενέργεια αποτελεί έναν όλο και περισσότερο ελκυστικό τομέα προσφέροντας νέες πηγές ανάπτυξης με χρήση τεχνολογιών αιχμής. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης έως το 2030 προβλέπονται 300.000 νέες θέσεις εργασίας μόνο για τον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Το πρόγραμμα PELAGOS κεφαλαιοποιώντας τα ερευνητικά αποτελέσματα προηγούμενων Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων προσεγγίζει με ένα καινοτόμο τρόπο την ανάγκη προώθησης της ΓΕ στη Μεσόγειο: μέσω των συνεργατικών σχημάτων (Clusters). To Μεσογειακό δίκτυο συνεργασίας του PELAGOS αποτελείται από 7 εθνικούς κόμβους (HUBs), ανάμεσα στους οποίους και τον Ελληνικό, με μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων. Τα μέλη των κόμβων είναι κυρίως Μικρές - Μεσαίες Επιχειρήσεις και start-ups, πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, δημόσιοι φορείς και κοινωνία των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ελληνικός Κόμβος Γαλάζιας Ενέργειας που συντονίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών διοργανώνει το workshop με θέμα “Τhe environmental impact of Marine Renewable Energy in MED coastal, insular and marine areas”, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 στο Divani Palace Acropolis (20/11/2018). Θα διαρκέσει από τις 09.00 έως τη 13.30 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα.

Για εγγραφές ηλεκτρονικά επισκεφθείτε τον σύνδεσμο http://workshop.arete-europe.com/ ή επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας Στεργιοπούλου Λυδία (στο 22910-76367, 6993552176, ή στο lydia[email protected])

Keywords
Τυχαία Θέματα