Tραμπ: Το κλίμα αλλάζει... προς δύο κατευθύνσεις

Κάποτε ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει την κλιματική αλλαγή hoax, δηλαδή μία απάτη, μία ψευδή είδηση. Τώρα έχοντας απέναντί του τον πρίγκιπα Κάρολο, ένθερμο υποστηρικτή της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Αμερικανός πρόεδρος, θέλησε να βάλει νερό στο κρασί του.

«Πιστεύω ότι υπάρχει αλλαγή στο καιρό και νομίζω ότι αλλάζει και προς τις δύο κατευθύνσεις» δήλωσε σε συνέντευξή του στο ITV, λίγο μετά την συνάντησή του με τον Κάρολο. Ο κ. Τραμπ σημείωσε πως συμμερίζεται την επιθυμία

του πρίγκιπα για ένα «καλό κλίμα», αλλά επέρριψε την ευθύνη για την αύξηση των ρύπων σε άλλες χώρες.

Η συνάντησή του με τον Κάρολο διήρκεσε μόλις 15 λεπτά και όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος «μιλούσε κυρίως εκείνος και τον ενδιέφερε πολύ το θέμα της κλιματικής αλλαγής και νομίζω πως αυτό είναι καταπληκτικό». «Θέλει να διασφαλίσει ότι οι μελλοντικές γενιές θα έχουν ένα κλίμα, που θα είναι καλό κλίμα, αντί μίας καταστροφής και συμφωνώ» είπε, σύμφωνα με το Naftemporiki.gr.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κατηγορήσει επιστήμονες ειδικούς στα θέματα του κλίματος ότι έχουν «πολιτική ατζέντα», ενώ το 2017 απέσυρε τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα