The Times: Τέλος η πλαστική συσκευασία, αντικαθίσταται με βιοδιασπώμενη από άμυλο πατάτας

Πιο πράσινη γίνεται πλέον η βρετανική εφημερίδα The Times, καθώς απορρίπτει την πλαστική συσκευασία των εντύπων της.

Η εφημερίδα στρέφεται στις βιοδιασπώμενες συσκευασίες, αντικαθιστώντας το πλαστικό με άμυλο πατάτας, το οποίο είναι 100% κομποστοποιήσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει και ο Guardian, στις αρχές του χρόνου.

Very pleased to come into work today

and see this. @thetimes have moved to plastic free covers, using Potato starch. Small changes adding up to reduce that wasted plastic. Just in time for #onePlasticFreeDay on Wednesday pic.twitter.com/QX5izcSsUe

Jojo Regan (@JojoRegan) June 3, 2019

«Δεν σπαταλάμε λέξεις. Δεν σπαταλάμε πλαστικό. Γνωρίζουμε την εποχή που ζούμε, έτσι μειώνουμε το πλαστικό αποτύπωμά μας με κάλυμμα παραγόμενο από άμυλο πατάτας», αναφέρεται στο μήνυμα της εφημερίδας στη νέα συσκευασία.

«Από τη στιγμή που είναι απολύτως κομποστοποιήσιμο, παρακαλούμε πετάξτε το στον κήπο σας ή στα οργανικά υπολείμματα του νοικοκυριού σας», επισημαίνουν οι The Times.

Οι The Times, αναφερόμενοι στα ελληνικά και ως Τάιμς του Λονδίνου ή απλά Τάιμς, είναι Βρετανική ημερήσια ειδησεογραφική εφημερίδα με έδρα το Λονδίνο. Ιδρύθηκε την πρωτοχρονιά του 1785 στο Λονδίνο με το όνομα The Daily Universal Register. Μαζί με την αδελφική της έκδοση The Sunday Times, την κυριακάτικη έκδοση, ανήκει σήμερα στον Αμερικανικό εκδοτικό όμιλο News Corporation του επιχειρηματία Ρούπερτ Μέρντοχ.

Σήμερα, είναι η δεύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη Βρετανία, πίσω από την The Daily Telegraph. Έχει κυκλοφορία 394.910 φύλλα και περισσότερους από 1 εκατομμύριο αναγνώστες σε ημερήσια βάση.

Greenagenda.gr newsroom

Keywords
Τυχαία Θέματα