Greenwave Festival 2018

Οι προετοιμασίες για το Greenwave Festival έχουν ξεκινήσει. Το οικολογικό και εναλλακτικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης κλείνει τα οκτώ του χρόνια και είναι αφιερωμένο όχι απλά στην ανακύκλωση και την επανάχρηση αλλά στην προσπάθεια για την δημιουργία μιας κοινωνίας μηδενικών αποβλήτων (Mission Zero Waste).

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι: «Ο πλανήτης δεν είναι μιας χρήσης»

Οι θεματικές ενότητες του Greenwave Festival

είναι οι παρακάτω:

Αντιστεκόμαστε στον καταναλωτισμό

Μειώνουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα ,

Δίνουμε στα απορρίμματα μια δεύτερη ευκαιρία

Ξανασυνδέουμε τις καθημερινές ανάγκες με την τέχνη

Στηρίζουμε την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία

To 8o Greenwave Festival θα πραγματοποιηθεί στις 13-16 Σεπτεμβρίου 2018, στο Δημοτικό Πάρκο (απέναντι από τη ΧΑΝΘ, δίπλα στο Θέατρο Κήπου).

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το φεστιβάλ εκτός από τις κεντρικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων, συζητήσεις, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κάθε είδους (δημιουργικά, καλλιτεχνικά βιωματικά, επιμορφωτικά) για παιδιά αλλά και για μεγάλους, ποδηλατοδρομίες και συναυλίες. Θα υπάρχουν επίσης παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών βιολογικών προϊόντων, καλλιτέχνες και χειροτέχνες, κατασκευαστές και εμπειροτέχνες.

Το GreenWave Festival είναι μια εναλλακτική οικολογική γιορτή. Διοργανώνεται για 8η συνεχόμενη χρονιά από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις, δίκτυα, ομάδες της πόλης.

Από το 2011 που ξεκίνησε, συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους κάθε Σεπτέμβριο, που ελεύθερα και αυτόνομα συνεργάζονται, συνδιαλέγονται, επικοινωνούν, δρουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα τοπικά, επιβίωσης, περιβάλλοντος, έμπρακτης αλληλεγγύης κλπ.

Μπορούν να συμμετέχουν:

Οικολογικές, περιβαλλοντικές & κοινωνικές οργανώσεις ή εγχειρήματα

Πρωτοβουλίες για θέματα υγείας & παιδείας

Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις

Παραγωγοί & μεταποιείς αγροτικών προϊόντων

Καλλιτέχνες (εικαστικά, λογοτεχνικά, μουσικά κλπ.), κατασκευαστές/στριες (έπιπλα, παιχνίδια, μικροκατασκευές, κλπ.) και εμπειροτέχνες/ισσες (παρουσιάσεις διαφόρων τεχνικών κατασκευής και δημιουργίας)

Παρασκευαστές/στριες διαφόρων σκευασμάτων (καλλυντικών, σαπουνιών, υλικών περιποίησης κλπ.)

Keywords
Τυχαία Θέματα