ENABLING: Βέλτιστες πρακτικές για βιομάζα στη βιομηχανία βιολογικών προϊόντων

Το ENABLING είναι ένα ερευνητικό έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει στόχο να υποστηρίξει τη διάδοση των βέλτιστων πρακτικών και της καινοτομίας στην παροχή (παραγωγή, προεπεξεργασία) βιομάζας για τη Βιομηχανία Βιολογικών Προϊόντων. Έχει χρονική διάρκεια 3ετίας (01/12/2017 – 30/11/2020) και συνολικό προϋπολογισμό €1.997.640. Στο έργο συνεργάζονται κορυφαία ευρωπαϊκά ερευνητικά/ακαδημαϊκά ιδρύματα, εργαστήρια ανάλυσης βιομάζας, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, βιομηχανίες γεωργίας και βιοοικονομίας και φορείς στήριξης της γεωργίας

ή της βιοτεχνολογίας.

Το ENABLING βασίζεται στο όραμα της κοινοπραξίας ότι η παραγωγή βιομάζας για τις αλυσίδες αξίας της βιομηχανίας βιολογικών προϊόντων μπορεί να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων και να συμβάλει θετικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις περιφέρειες και τις χώρες που μπορούν να αναπτυχθούν.

Η κοινοπραξία αποτελείται από 16 οργανισμούς-εταίρους από 13 διαφορετικές χώρες και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδημοσύνης όσον αφορά την ολοκληρωμένη γνώση του τομέα της βιομάζας, την ισχυρή τεχνογνωσία στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, τον στρατηγικό ρόλο στη μεταφορά γνώσεων και την εδραίωση της εμπειρίας στην υλοποίηση ευρωπαϊκών σχεδίων και διεθνούς συνεργασίας.

To ευρωπαϊκό έργο ENABLING βρίσκεται ήδη στον 8ο μήνα εργασιών.

Στοιχεία έργου
Ταυτότητα έργου: 774578
Ημερομηνία έναρξης: 01/12/2017
Διάρκεια έργου: 36 μήνες

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ENABLING μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (LinkedIn, Twitter).

Keywords
Τυχαία Θέματα