Bιβλική καταστροφή στη Χαλκιδική (Vid)

Εικόνες καταστροφής αντικρίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλκιδικής μετά τη φονική κακοκαιρία.  Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν χθες γύρω στις 9.30 χθες  το βράδυ, ήταν σχετικά μικρής διάρκειας, αλλά ραγδαίας έντασης, με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Όσο για το μέγεθος των καταστροφών αυτές αποκαλύφθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας. Ανυπολόγιστες είναι ζημιές σε εγκαταστάσεις και ιδιωτικές περιουσίες τού δήμου Νέα

Προποντίδας, στο παραλιακό τμήμα από τον Αγιο Παύλο έως την Καλλικράτεια και την Ποτίδαια, όπου εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα.

Στέγες σπιτιών και καταστημάτων κατέρρευσαν, αυτοκίνητα καταστράφηκαν, πινακίδες ξηλώθηκαν, κολώνες φωτισμού έπεσαν, δένδρα ξεριζώθηκαν, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται όλη τη νύχτα στο «πόδι» για διασώσεις ατόμων, αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων. Συνολικά δέχθηκε πάνω από 600 κλήσεις και επενέβη σε 235 συμβάντα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν.

Μεταξύ των επτά νεκρών που ήταν υπήκοοι Ρωσίας, Ρουμανίας και Τσεχίας ήταν και δύο ανήλικα αγόρια. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μέχρι στιγμής, 120 πολίτες έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή και με δικά τους μέσα στα νοσοκομεία Πολυγύρου, «Παπανικολάου», «Γεννηματάς» και στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών.

Το απόγευμα εντοπίστηκε νεκρός σε θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας ο 62χρονος αγνοούμενος ψαράς.

Οι άνεμοι που έπληξαν την περιοχή είχαν ταχύτητα πάνω από 130  χιλιόμετρα την ώρα.

Εντατικές είναι οι  προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού ώστε να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν οι μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, στην ηλεκτροδότηση και στις υποδομές, κάνοντας λόγο για «αγώνα δρόμου που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό».

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Χαλκιδικής, περιοχή που αυτήν την περίοδο σφύζει από παραθεριστές, ξένους και Έλληνες, ενώ πολυμελή συνεργεία της ΔΕΗ εξακολουθούν να φθάνουν στην περιοχή καταβάλλοντας προσπάθειες για να επανέλθει το ρεύμα.

Σε διάστημα 24 ωρών έως 30 ωρών θα έχει ομαλοποιηθεί η ηλεκτροδότηση στη Χαλκιδική δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης

Νέο βίντεο από τη χθεσινή θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική ανέβασε τουρίστας - Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, η θεομηνία ξεσπά παρασύροντας τραπέζια

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη φονική θεομηνία που έπληξε εχθές τη Χαλκιδική ανέβασε ένας τουρίστας στο κανάλι του στο youtube.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας άνδρας προειδοποιεί μία γυναίκα να μπει σε ένα εστιατόριο, ενώ την ίδια ώρα η καταιγίδα είναι σε εξέλιξη. Ξαφνικά διακόπτεται το ρεύμα προσωρινά και όταν επανέρχεται, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου ξεσπά η θεομηνία παρασύροντας τα τραπέζια και όσα αντικείμενα βρίσκονταν στον δρόμο.

Την άμεση και όσο το δυνατόν ταχύτατη αποκατάσταση των καταστροφών από τη θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική στην καρδιά της τουριστικής περιόδου ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Διευκρινίζει ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα στη διαμονή των τουριστών, καθώς δεν έχουν σημειωθεί ζημιές σε δωμάτια ξενοδοχείων, παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους μονάδων που βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στο μεταξύ, έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και τον νομό Ημαθίας, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου αναφέρθηκαν πτώσεις δένδρων, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες σε αρκετές περιοχές του νομού.

Keywords
Τυχαία Θέματα