83η ΔΕΘ: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το έργο LIFE Forestlife

Για τις δράσεις του έργου LIFE ForestLife είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι πολυάριθμοι επισκέπτες της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο ξύλινο Δασικό Περίπτερο της Δασικής Υπηρεσίας όπου φιλοξενήθηκε το έργο.

Πρόκειται για ένα έργο εστιασμένο στα δάση του Δικτύου Natura 2000 στην Ελλάδα, το οποίο επιχειρεί να ενισχύσει τις συνεργασίες, να

προωθήσει την ανταλλαγή καλών πρακτικών, να ενδυναμώσει τις δεξιότητες του προσωπικού της Δασικής Υπηρεσίας και όσων υπηρεσιών, οργανισμών και οικονομικών φορέων εμπλέκονται στην προστασία και διαχείριση των δασών του Δικτύου, ενώ παράλληλα, αναδεικνύει τα δάση και τις ωφέλειες που προκύπτουν από την προστασία και διατήρησή τους. Οι κύριες δράσεις του περιλαμβάνουν την ανάπτυξη Διαδικτυακής Πύλης Συνεργασίας για τα Δάση, την υλοποίηση σεμιναρίων κατάρτισης, τη δημιουργία Διαδικτυακής Εφαρμογής (App) για τα δάση της Ελλάδας, την ηλεκτρονική έκδοση (e-book) του βιβλίου «Τα δάση της Ελλάδας», καθώς και την παραγωγή υλικού προβολής του έργου.

Η προβολή του LIFE ForestLifeστο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ επιτεύχθηκε με εκθεματικές επιφάνειες, ενημερωτικά έντυπα, ειδική προβολή για τα δάση της Ελλάδας, αλλά και από τους εκπροσώπους του ΜΓΦΙ-ΕΚΒΥ, που ανέλαβαν την ενημέρωση των επισκεπτών. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε μεγάλη, καθώς το Δασικό Περίπτερο, το οποίο λειτουργεί με ευθύνη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Διεθνούς Έκθεσης. Το εκθεσιακό περίπτερο επισκέφθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Το έργο LIFE Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Πληροφόρηση (LIFE14 GIE/GR/000304) με τίτλο «Οικοδόμηση συνεργασιών, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ανταλλαγή γνώσεων για τα δάση του Δικτύου Natura 2000 στην Ελλάδα» (ForestLife) υλοποιείται από το ΜΓΦΙ-ΕΚΒΥ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υ.Π.ΕΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα