Το τελικό παιχνίδι της Τουρκίας στην Συρία

Τι θέλει ο Ερντογάν 09/10/2019 Gonul Tol Περίληψη:

Η στρατηγική των ΗΠΑ στην Συρία, η οποία βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στους Κούρδους για να αποτρέψουν μια επιστροφή του ISIS, θα υποστεί ένα μαζικό χτύπημα. Και το σχέδιο είναι θεόσταλτο για τους αντιπάλους των Ηνωμένων Πολιτειών στην Συρία (την Ρωσία, το Ιράν και το καθεστώς Assad) οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να μείνουν στην άκρη ενώ

η τουρκική εισβολή θα παρακινήσει μια πλήρη αποχώρηση των ΗΠΑ, μόνο για να ανακαταλάβουν την περιοχή και να εκδιώξουν αργότερα την Τουρκία.

Σε μια εκπληκτική ανακοίνωση την Κυριακή, η κυβέρνηση Trump συγκατένευσε σε μια τουρκική στρατιωτική εισβολή στην βορειοανατολική Συρία, μια επιχείρηση που θα συνεπάγεται συγκρούσεις με τους Κούρδους συμμάχους της Ουάσιγκτον στην περιοχή. Ο στρατός των ΗΠΑ, ο οποίος έχει περίπου 1.000 στρατιώτες στην Συρία, δεν θα «στηρίξει ούτε θα συμμετάσχει στην επιχείρηση». Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι θα μετακινήσει τις δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονται κοντά στα συρο-τουρκικά σύνορα για να ανοίξει τον δρόμο για τα στρατεύματα της Άγκυρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα