Το ISIS θα μπορούσε να αναδυθεί ξανά

Τι λέει η τελευταία αναβίωσή του για το μέλλον του στο Ιράκ και την Συρία 19/12/2017 Benjamin Bahney και Patrick B. Johnston Περίληψη:

Μια μόνιμη παρουσία των ΗΠΑ στο Ιράκ θα τους επέτρεπε να στηρίξουν μια πιο στοχευμένη εκστρατεία που να βασίζεται στις πληροφορίες, εναντίον των ηγετών του ISIS οι οποίοι έχουν κρυφτεί στο Ιράκ και την Συρία. Θα αντισταθμίσει επίσης την ιρανική επιρροή στις ιρακινές υποθέσεις ασφαλείας,

κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει να ξεκινήσει ένα άλλο κύμα αντισουνιτικού σεχταρισμού στην Βαγδάτη

«Το όνειρο της απελευθέρωσης είναι πλέον πραγματικότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χαϊντέρ αλ-Αμπαντί, την περασμένη εβδομάδα, όταν οι δυνάμεις του έβγαλαν το ISIS από μερικά τελευταία οχυρά. Η ανακήρυξη της νίκης από τον Αμπαντί δεν φαινόταν αδικαιολόγητη. Μετά από τρία χρόνια, Ιρακινοί και Κούρδοι μαχητές, υποστηριζόμενοι από έναν συνασπισμό 80 χωρών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, έχουν ανακτήσει όλη την επικράτεια που κάποτε ήλεγχε το ISIS στο Ιράκ, και τις βασικές πόλεις που κατείχε στην Συρία. Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει πλέον πολλά να ισχυριστεί για να ονομάζεται κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα