Ό,τι συμβαίνει στο Σουδάν δεν μένει στο Σουδάν

Το Χαρτούμ θα γίνει το κέντρο μιας νέας αφρικανικής τάξης ή ένα προσάρτημα του Κόλπου; 22/07/2019 Michael Woldemariam και Alden Young Περίληψη:

Το Ριάντ και το Αμπού Ντάμπι θεωρούν χρήσιμο να προστατεύσουν τα αυταρχικά καθεστώτα της περιοχής, επειδή τα συμφέροντα των κρατών του Κόλπου δεν ευθυγραμμίζονται πάντα με την κοινή γνώμη στο Κέρας. Όμως, τα δύο πιο σημαντικά αφρικανικής ηγεσίας Σώματα στο Κέρας έχουν θέσει τον εαυτό τους ήσυχα αλλά επίμονα ενάντια την ηγούμενη από τον Κόλπο τάξη και υπέρ μιας δημοκρατικής και πολιτικής διακυβέρνησης.

Είναι το τέλος μιας εποχής στο Κέρας της Αφρικής.

Μετά από τρεις δεκαετίες στην εξουσία, ο Σουδανός αυταρχικός Ομάρ αλ-Μπασίρ έπεσε τον Απρίλιο. Ξέσπασαν μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και σύντομα ακολούθησε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Τώρα τα απομεινάρια του κράτους ασφαλείας του Μπασίρ είναι κλειδωμένα σε μια παρατεταμένη αντιπαράθεση με ένα ακούραστο υπέρ της δημοκρατίας κίνημα για τον έλεγχο της χώρας. Το κυβερνών Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο έχει πατάξει βίαια, σκοτώνοντας περισσότερους από 100 διαδηλωτές σε ένα κύμα καταστολής που άρχισε στις 3 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα