Κατάσκοποι, ψέματα και αλγόριθμοι

Γιατί οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πρέπει να προσαρμοστούν, αλλιώς θα αποτύχουν* 16/03/2020 Amy Zegart και Michael Morell Περίληψη:

Σήμερα, η ταχεία τεχνολογική αλλαγή, από την βιοτεχνολογία και τη νανοτεχνολογία μέχρι την κβαντική υπολογιστική και την τεχνητή νοημοσύνη, δίνει σε κακόβουλους δρώντες νέες δυνατότητες και εξουδετερώνει τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα των υπηρεσιών πληροφοριών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές τις μετατοπίσεις αλλιώς ρισκάρουν να

αποτύχουν ως η πρώτη γραμμή άμυνας του έθνους.

Για τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, ο 21ος αιώνας άρχισε με ένα σοκ, όταν 19 πράκτορες της Αλ Κάιντα απήγαγαν τέσσερα αεροπλάνα και διέπραξαν την πιο θανατηφόρα επίθεση που σημειώθηκε ποτέ στο έδαφος των ΗΠΑ. Μετά την επίθεση, η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών κινητοποιήθηκε με έναν πρωταρχικό στόχο: Την αποφυγή μιας άλλης 11ης Σεπτεμβρίου. Η CIA, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (National Security Agency, NSA) και τα άλλα 15 τμήματα της κοινότητας των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ αναδιαρθρώθηκαν, αναμορφώθηκαν και επανεξοπλίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα