Η Νιγηρία βράζει

Μπορεί ένας νέος πρόεδρος να κρατήσει την χώρα ενωμένη; 17/05/2023 Ebenezer Obadare Περίληψη:

Η απροκάλυπτη εχθρότητα μεταξύ εκείνων οι οποίοι βλέπουν τις εκλογές ως μια γιγαντιαία απάτη που ενορχηστρώθηκε από μια οικονομικά υπονομευμένη εκλογική επιτροπή και εκείνων που επιμένουν ότι οι εκλογές ήταν σε γενικές γραμμές ελεύθερες και δίκαιες υποδηλώνει ότι υπάρχει κάτι βαθύτερο. Οι γενεαλογικές, θρησκευτικές, και εθνοτικές διαιρέσεις που υπερβαίνουν

τον τρέχοντα εκλογικό κύκλο έχουν διευρυνθεί από αυτόν, ενισχύοντας τις εντάσεις που απειλούν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την χώρα.

Οι γενικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2023 στη Νιγηρία θα έπρεπε να είναι ένας θρίαμβος της δημοκρατίας. Για πρώτη φορά από τότε που η χώρα πέρασε από την στρατιωτική διακυβέρνηση στην πολιτική το 1999, κανένας πρώην στρατηγός του στρατού δεν εμφανίστηκε στο ψηφοδέλτιο για τις προεδρικές εκλογές. Η Νιγηρία είχε ήδη επιτύχει το σημαντικό ορόσημο της ειρηνικής μεταβίβασης της εξουσίας μεταξύ των πολιτικών κομμάτων το 2015, όταν ο Muhammadu Buhari του Κογκρέσου Όλων των Προοδευτικών νίκησε τον νυν πρόεδρο, Goodluck Jonathan, του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νιγηρία,nigiria