Η νέα πυρηνική εποχή

Πώς το όλο και μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας απειλεί την αποτροπή* 06/01/2023 Andrew F. Krepinevich, Jr. Περίληψη:

Είναι δύσκολο να μεγαλοποιηθεί η σημασία αυτής της προσπάθειας. Με το να αναπτύξει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο που σύντομα θα ανταγωνίζεται εκείνα της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, η Κίνα δεν απομακρύνεται απλώς από το επί δεκαετίες καθεστώς της ως έλασσον πυρηνικό κράτος˙ ανατρέπει επίσης το διπολικό σύστημα πυρηνικής ισχύος. Με τρεις ανταγωνιστικές μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις, πολλά από τα χαρακτηριστικά που ενίσχυσαν την σταθερότητα στο διπολικό σύστημα θα καταστούν

είτε θεωρητικά είτε πολύ λιγότερο αξιόπιστα.

Στα τέλη του Ιουνίου του 2021, δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν ότι η Κίνα κατασκεύαζε 120 σιλό για διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM) στο όριο της ερήμου Γκόμπι. Λίγες εβδομάδες αργότερα ακολούθησε η αποκάλυψη ότι άλλα 110 σιλό για πυραύλους βρίσκονταν υπό κατασκευή στην [πόλη] Hami, στην επαρχία Σιντζιάνγκ. Μαζί με άλλες προγραμματισμένες επεκτάσεις, αυτές οι τοποθεσίες ισοδυναμούν με μια δραματική μετατόπιση στην προσέγγιση της χώρας στα πυρηνικά όπλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η νέα πυρηνική εποχή,