Η Ευρώπη κάνει το μεταναστευτικό πρόβλημά της χειρότερο

Οι κίνδυνοι του να βοηθούνται οι αυταρχικοί 06/09/2018 Loren B. Landau, Caroline Wanjiku Kihato και Hannah Postel Περίληψη:

Η απάντηση της Ευρώπης στη μετανάστευση από την Αφρική παίρνει δύο μορφές. Κατ’ αρχάς, η Ευρώπη επανακαθορίζει την αναπτυξιακή της βοήθεια για να εξαλειφθούν ορισμένες από τις «βασικές αιτίες» της μετανάστευσης, με επίκεντρο στην εκπαίδευση, στην ανεργία και στη μεγάλη γονιμότητα. Δεύτερον, η ΕΕ συμπιέζει την αφρικανική μετανάστευση μέσω της αυξανόμενης ασφάλειας των συνόρων, της συλλογής δεδομένων και της τεχνικής βοήθειας προς τους Αφρικανούς ισχυρούς

άνδρες. Ωστόσο, καμία από αυτές τις δύο στρατηγικές δεν θα λειτουργήσει, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που προτίθενται οι Βρυξέλλες ή το Βερολίνο.

Τρία χρόνια μετά την κορύφωση της ευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης [1], η μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθεί να είναι σε πλήρη αταξία. Τον Ιούλιο, Έλληνες αξιωματούχοι προειδοποίησαν [2] ότι δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονταν σε νησιά του Αιγαίου. Η νέα δεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας έχει βαλθεί να στρέφει μακριά από τα λιμάνια της τα πλοία διάσωσης με εκατοντάδες πρόσφυγες, αφήνοντάς τα έρμαια στη Μεσόγειο να αναζητούν ένα φιλικό λιμάνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα