Υπογράφηκαν οι συμβάσεις ανάπλασης της χωματερής της Φυλής σε Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η μετατροπή έκτασης 1.500 στρεμμάτων της χωματερής της Φυλής σε Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Σήμερα, 19 Οκτωβρίου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Φυλής, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του υπουργού Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων και εκπροσώπων φορέων, υπογράφηκαν οι συμβάσεις ανάμεσα στον δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού και τον εργολάβο που αναδείχθηκε από διεθνή

ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Το έργο, προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, «πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, το οποίο έχει ως σκοπό του τη μετατροπή ενός υποβαθμισμένου χώρου σε ένα υπερτοπικό πόλο πρασίνου και αναψυχής. Ταυτόχρονα, η ηλεκτρική ενέργεια που θα παραχθεί θα διατεθεί, κατά προτεραιότητα, σε 5.000 ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου Φυλής».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, χαρακτήρισε τη σχετική εξέλιξη ως «ορόσημο για τις προσπάθειες που αποσκοπούν στον δραστικό περιορισμό της ταφής απορριμμάτων και το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής». Επίσης, χαρακτήρισε ως σημαντικό το γεγονός ότι οι προσπάθειες αποκατάστασης του χώρου συνοδεύονται από σειρά ενεργειών που αναμένεται έως το 2025 να μειώσουν δραστικά τα προς ταφή απορρίμματα σε ποσοστό κάτω του 20% των αποβλήτων που σήμερα θάβονται.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

The post Υπογράφηκαν οι συμβάσεις ανάπλασης της χωματερής της Φυλής σε Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα