Ξεκινούν οι προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Με την ιταλική κωμωδία «Scialla! (Stai sereno)» του Francesco Bruni, παραγωγής 2011, ξεκινάει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) τις προβολές ταινιών για την περίοδο φθινόπωρο 2019 – άνοιξη 2020.

Η συγκεκριμένη προβολή πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ιταλικού Ινστιτούτου και σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ). 

Η πρόεδρος της Κινηματογραφικής

Λέσχης Πεύκης, Έλλη Μήτση, επισημαίνει για το νέο πρόγραμμα προβολών: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, σε συνεργασία με Πρεσβείες, Ινστιτούτα, Οργανισμούς, Φεστιβάλ, Εταιρείες Παραγωγής, Σκηνοθέτες και Ηθοποιούς, επικεντρωνόμαστε στη γνώση του καλού, ποιοτικού κινηματογράφου.

»Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που για άλλη μια χρονιά έχουμε διασφαλίσει μια επιλογή αξιόλογων ταινιών, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πεδίων, όπως η φιλία, η ποίηση, σημαντικά ιστορικά γεγονότα, η αγάπη και η στοργή για την τρίτη ηλικία, αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους σήμερα.

»Παράλληλα ήδη κυκλοφόρησε το  6ο τεύχος της περιοδικής ενημερωτικής μας έκδοσης “κλπ” , η οποία εστιάζει ιδιαίτερα στην ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών για τον τρόπο προσέγγισης της κινηματογραφικής παιδείας των παιδιών και των νέων, ένα θέμα που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό στη σημερινή εποχή.

»Σε όλη αυτήν την προσπάθεια, εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής μας, έχουμε πάντα αρωγούς το ΠΕΑΠ και τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Ευχαριστούμε θερμά όλους, και προσωπικά τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, για την υποστήριξή τους στο έργο μας και για την εξαιρετική συνεργασία όλων αυτών των ετών.

»Σας υποσχόμαστε μια πλούσια σεζόν με πολλές ενδιαφέρουσες προβολές επιλεγμένων ταινιών από τον Ελληνικό και τον Παγκόσμιο κινηματογράφο».

Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών

Η προβολή της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου:

Ένας σοφός καθηγητής, που βαριέται, κι ένας ανήσυχος 15χρονος θα συναντηθούν τη στιγμή που η μοίρα τους παίζει ένα παιχνίδι. Η σύγκρουση δύο γενεών στο σήμερα.

Σκηνοθεσία: Francesco Bruni (βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη για την ταινία «Scialla!»).

Παίζουν: Fabrizio Bentivoglio, Barbora Bobulova, Stefano Brunori, κ.ά.

Διάρκεια: 95΄

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ταινία «Scialla!» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης / αφίσα

The post Ξεκινούν οι προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα