Ξεχωριστή θέση έχει η Νέα Ιωνία στην Έκθεση «Μικρά Ασία: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία»

Τα εγκαίνια της Έκθεσης «Μικρά Ασία: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία» πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στην έκθεση έχει ξεχωριστή θέση και η Νέα Ιωνία, με τη δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου να αναφέρει:

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις που έχουν γίνει ποτέ για τον μικρασιατικό ελληνισμό, με περισσότερα από 1.000 εκθέματα και πάνω από 500 φωτογραφίες που ζωντανέψουν την ακμή του ελληνισμού πριν τους διωγμούς,

τη δραματική περίοδο 1919-1923 καθώς και την εγκατάσταση και ενσωμάτωση στην Ελλάδα.

Σε αυτή την έκθεση ξεχωριστή θέση κατέχει η Ιωνία μας με την καθοριστική συμβολή του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου μας, από το οποίο μεταφέρθηκαν προσωπικά κειμήλια, ενδυμασίες, αρχειακό υλικό και πολλά άλλα τεκμήρια που ζωντανεύουν ξανά τη μνήμη.

Στην περιήγησή μας στην έκθεση μαζί με τον πρόεδρο του ΚΕΜΙΠΟ Λουκά Χριστοδούλου και τον σεβασμιότατο μητροπολίτη μας Γαβριήλ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, μας συνεχάρησαν για την επιμελή οργάνωση και συμβολή μας που κρατά άσβεστη τη φλόγα της διατήρησης και διάδοσης της μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων της Μικρασίας. Τιμούμε τις ρίζες μας, οραματιζόμαστε το μέλλον μας».

The post Ξεχωριστή θέση έχει η Νέα Ιωνία στην Έκθεση «Μικρά Ασία: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα