Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης: Πολιτική Προστασία στον Δήμο μας – Η δική μας οπτική

Μέρος του σχεδίου μας για την ενίσχυση της τοπικής μας Πολιτικής Προστασίας (να τονίσουμε ότι η Πολιτική Προστασία αφορά και την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων, χιονόπτωση, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές κλπ).

Οικονομική ΠροσέγγισηΜελέτη και ΟργάνωσηΣτελέχωση με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και εποχικούΑνάπτυξη εθελοντικού σώματος με προϋποθέσεις ασφάλειας και οργάνωσηΥλικοτεχνικός εξοπλισμόςΣύγχρονα ευέλικτα οχήματα πυρόσβεσης ,εκχιονισμού και άντλησης υδάτων.Σύγχρονα τεχνολογικά συστήματαΕκπαίδευσηΔράσεις διαμόρφωσης Συλλογικής Συνείδησης- Διαρκή ΕνημέρωσηΚίνητραΑσκήσεις
ετοιμότητας διαχείρισης κρίσεων στους κατοίκουςΠροστασία βιοποικιλότηταςΠροληπτική πολιτική μέσω ρητινοκαλλιέργειαςΕπανδρωμένα ΠυροφυλάκιαΚαθαρισμός- απομάκρυνση ξερών κλαδιών (σε τακτά χρονικά διαστήματα)Φύλαξη 24ωρηΕξασφάλιση δυνατότητας παρέμβασης «Πρώτης πλήξης»Εξασφάλιση πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω απορρόφησης προγραμμάτων.

Η απάντηση στην αυξανόμενη ένταση των δασικών πυρκαγιών δεν μπορεί να είναι η μονομερής ανάπτυξη των κατασταλτικών μηχανισμών. Χρειάζεται να υπάρξει ισορροπία μεταξύ πρόληψης και καταστολής, καθώς η πρόληψη στηρίζει την καταστολή. (π.χ. αντιπυρικές λωρίδες συντήρηση δασοδρόμων, διαχείριση βλάστησης ή εξοπλισμό έγκαιρης ειδοποίησης κλπ) και όχι το αντίθετο.

Απαραίτητο είναι ένα διαχειριστικό σχέδιο. Διαχειριστικό σχέδιο λοιπόν δεν είναι…το που έχουμε δεξαμενές

Παράλληλα χρειαζόμαστε και τους ανθρώπους μας μέσα στα Δάση. Τους μελισσοκόμους, τους ρητινοσυλλέκτες , εκείνους που αθλούνται συστηματικά, κάνουν αθλήματα διάφορα, που φροντίζουν τα ζώα (στον θεόκλητο έχουμε αλεπούδες, κουνέλια, σκαντζόχοιρους ενίοτε αγριογούρουνα, χελώνες, πουλιά, γάτες, σκυλάκια κλπ)

Οι άνθρωποι αυτοί είναι μία πρώτη προστατευτική εθελοντική ομάδα – ασπίδα του δάσους μας.. Το δάσος μας δεν είναι μόνο επισκέψιμο για την θέα ή τον καθαρισμό του.. Πρέπει να αποκτήσει ζωή για να προστατευτεί..

Ενδεικτικά αναφέρουμε με απλά λόγια πως λειτουργεί η πρόληψη σύμφωνα με ειδικούς

1. Δημιουργείς μία στεγασμένη αντιπυρική λωρίδα όπου μπορείς να κινηθείς με τα πυροσβεστικά σου οχήματα να προετοιμαστείς και να οργανώσεις την άμυνά σου.

2. Oργανώνεις την πλήρη διάνοιξη του δάσους με δρόμους πρόσβασης σε όλο το δάσος αλλά με Δασικούς δρόμους που ορίζονται από διεθνείς προδιαγραφές

3. Εξασφαλίζεις τα ενδιαιτήματα των άγριων ζώων και της ορνιθοπανίδας (γιατί δεν υπάρχει «Δάσος» είναι και η Ορνιθοπανίδα).

4. Δημιουργείς ή επιμελείσαι την υπόγεια αποθήκευση νερού, την «καλλιέργεια» των πηγών νερού στο Δάσος με μικρές υδρομαστεύσεις κλπ

5. Επιμελείσαι την προστασία του εδάφους από τις διαβρώσεις

6. Εξασφαλίζεις διασπορά 3μελών σε ομάδες με ευέλικτα οχήματα

7. Εξασφαλίζεις σύγχρονες τεχνολογίες

Το δάσος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΚΑΕΙ. Τα πευκοδάση είναι όντως προσαρμοσμένα στην πυρκαγιά αλλά δεν είναι απαραίτητο και να καούν…Ανανεώνεται, προστατεύεται ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ αν είναι σε επιστημονική Δασοκομική διαχείρισηΟ Θεόκλητος είναι το δικό μας οξυγόνο, περιβάλλεται από κατοικίες.Οφείλουμε να παρέχουμε και να ενισχύσουμε σε αυτούς τους συμπολίτες μας στο Βόρειο τμήμα των Βριλησσίων αλλά και σε όλη την υπόλοιπη πόλη, το αίσθημα της ασφάλειας και να προστατεύσουμε το υγιές περιβάλλον .

Σύγχρονα συστήματα

Αξιόπιστος εξοπλισμό επικοινωνίας, drones με δυνατότητα εκτόξευσης αφρού ή νερού

Πολιτική Ρητινοκαλιέργειας

Η Σημαντική συνεισφορά της ρητινοκαλλιέργειας έγκειται στην προστασία των δασών από την πύρινη λαίλαπα. Το έργο που επιτελούν οι ρητινοκαλλιεργητές είναι τεράστιο, η φυσική παρουσία τους μέσα στα δάση καθ’ όλη τη διάρκεια της ξηροθερμικής περιόδου λειτουργεί αποτρεπτικά για τους εμπρηστές, πολλές φορές δε πυρκαγιές έχουν σβήσει στο ξεκίνημά τους χάρη στη δική τους άμεση επέμβαση. Επιπλέον, για τη διευκόλυνση της εργασίας τους, οι ρητινοκαλλιεργητές αποψιλώνουν τα δέντρα από τον πυκνό υπώροφο και ανώροφό τους, διατηρούν καθαρά δασικά μονοπάτια και δρόμους, δημιουργώντας έτσι ζώνες πυροπροστασίας, μειώνοντας τις πιθανότητες εξάπλωσης της πυρκαγιάς και διευκολύνοντας την πρόσβαση σε απόμερα σημεία του δάσους

Πρώτη πλήξη σημαίνει ότι λειτουργείς βασικά πυροφυλάκια που διαθέτουν όλα τα μέσα επικοινωνίας και παρατήρησης.

Απορρόφηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων

Για εμάς είναι σημαντική η εξασφάλιση πόρων από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα πυρόσβεσης και καταστολής, τα οποία δεν έχουν απορρόφηση στην Ελλάδα στον βαθμό που θα έπρεπε).

Για την ανεξάρτητη κίνηση πολιτών

Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης

Β. Αρσένη-Λάμπρου

Υποψήφια Δήμαρχος

The post Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης: Πολιτική Προστασία στον Δήμο μας – Η δική μας οπτική appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης, Πολιτική Προστασία, Δήμο,vrilissia poreia efthynis, politiki prostasia, dimo