Βρετανία-έρευνα: Ποια επαγγέλματα κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό

Οι άνδρες σε θέσεις εργασίας χαμηλής ειδίκευσης ή σε ρόλους φροντίδας, αναψυχής ή άλλων υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τον κορωνοϊό σε Αγγλία και Ουαλία από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) δήλωσε ότι 7.961 θάνατοι που αφορούν κορωνοϊό στον πληθυσμό σε ηλικία εργασίας (άτομα ηλικίας 20 έως 64 ετών) καταγράφηκαν μεταξύ 9 Μαρτίου και 28 Δεκεμβρίου 2020.

Σχεδόν τα 2/3 αυτών των θανάτων ήταν μεταξύ των ανδρών: 5.128 θάνατοι. Όσοι εργάζονται

σε άμεση γειτνίαση μεταξύ τους και σε θέσεις εργασίας με τακτική έκθεση στον ιό εξακολουθούν να έχουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό..

Κατά την εξέταση ευρέων ομάδων επαγγελμάτων, οι φρουροί ασφαλείας, οι σεφ και οι οδηγοί ταξί είχαν τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου  Για τις γυναίκες, μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου ήταν για θέσεις εργασίας που αφορούν γραμμές συναρμολόγησης και συνήθεις εργασίες μηχανών, όπως ραπτομηχανές, καθώς και για εργαζόμενες που παρέχουν φροντίδα κατ’ οίκον.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν στατιστικά μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν σε σχέση με τις παραπάνω ειδικότητες.

Πηγή: Sky News/reader.gr

The post Βρετανία-έρευνα: Ποια επαγγέλματα κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία-έρευνα, Ποια,vretania-erevna, poia