Βιβλιοπαρουσίαση και προβολή ταινίας από τους Φυσάει Κόντρα στη βίλα Ιόλα

Βιβλιοπαρουσίαση και προβολή ταινίας στη βίλα Ιόλα προγραμματίζουν την Τρίτη 14 Ιουλίου, τα μέλη της δημοτικής κίνησης Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα στις 20:00 θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Black Lives Matter», του Χ. Σταυρακάκη, από τις εκδόσεις RedMarks, ενώ στις 21:00 θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «I’m not your Negro», του Raoul Peck.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

I can’t Breathe!

To τελευταίο διάστημα μετά τη λήξη των μέτρων περιορισμού

για την Covid-19 για την πανδημία, οι ΗΠΑ ήρθαν αντιμέτωπες με μια μεγαλειώδη αντιρατσιστική-αντικατασταλτική εξέγερση σε δεκάδες πολιτείες. Αυτή η κοινωνική διεργασία ξεκίνησε με αφορμή τη ρατσιστική κρατική δολοφονία του Aφροαμερικανού George Floyd και πολύ γρήγορα εξέφρασε, πέρα από την εναντίωση στις φυλετικές διακρίσεις κι άλλα αιτήματα σε μια σύγχρονη δυτική κοινωνία γεμάτη φτώχεια και κοινωνικές ανισότητες, πίσω από τη βιτρίνα της δήθεν ευημερίας.

Το κύμα διαδηλώσεων ως συνέχεια του ήδη γεννημένου Black Lives Matter εναντιώθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική του Trump, στον ρατσισμό, την ανεργία που καλπάζει στις ΗΠΑ, ειδικά στις παρυφές μια νέας οικονομικής κρίσης,την αστυνομική βία. Σε μια σειρά από χώρες, όπως και στη δική μας, εκφράστηκε έντονα με δυναμικές κινητοποιήσεις η αλληλεγγύη των λαών σε αυτή την κοινωνική εξέγερση.

Ως δημοτικό σχήμα  αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε εκδήλωση θέλοντας να αναδείξουμε το κίνημα στις ΗΠΑ, αλλά και να το συνδέσουμε με τις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε στις πόλεις μας.

Έχοντας δώσει μαζί με τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής τον προηγούμενο μήνα μια δύσκολη αλλά νικηφόρα μάχη απέναντι σε ΜΑΤ, κυβέρνηση της Ν.Δ. και δημοτική αρχή για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της πλατείας Αγίου Ιωάννου, δεν θα μπορούσαμε παρά να διεξαγάγουμε την εκδήλωσή μας στη Βίλα Ιόλα, δίνοντας το πολιτιστικό και πολιτικό στίγμα μας για τους δημόσιους χώρους όπως τους ονειρευόμαστε και τους διεκδικούμε!

The post Βιβλιοπαρουσίαση και προβολή ταινίας από τους Φυσάει Κόντρα στη βίλα Ιόλα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα