Βασίλης Μάγγος: Ο θάνατος του 27χρονου, το μήνυμα του πατέρα και ο ξυλοδαρμός από την Αστυνομία

Μια σειρά από ερωτήματα και αντιδράσεις πυροδότησε ο θάνατος του 27χρονου Βασίλη Μάγγου στον Βόλο.

«Δεν λέμε ότι το παιδί μας πέθανε από τα τραύματα. Δεν λέμε πως αυτά ήταν η άμεση αιτία θανάτου του» αναφέρει ο πατέρας του 27χρονου σε δηλώσεις του στο tvxs.gr λίγες ώρες μετά τον θάνατο του γιου του και πριν την αναμενόμενη νεκροψία.  

Ο 27χρονος είχε εντοπιστεί νεκρός από τη μητέρα του, η οποία κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ. Στο σημείο

έσπευσε η Αστυνομία, η οποία εξέτασε τον χώρο και αφού απέκλεισε εγκληματική ενέργεια, ζήτησε νεκροψία – νεκροτομή ώστε να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του.

Η «σύνδεση» με τον αστυνομικό ξυλοδαρμό

Μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης κατά της Καύσης Σκουπιδιών και όχι μόνο συνέδεσαν τον θάνατό του με τον πρόσφατο άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την καύση των απορριμμάτων. Ο αναίτιος ξυλοδαρμός του από αρκετούς αστυνομικούς καταγράφηκε και σε βίντεο. 

Σύμφωνα με καταγγελία των ίδιων: «Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Και κορυφώνοντας τις βιαιότητες οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα σταγόνα».

Ο πατέρας του, στις δηλώσεις του στο tvxs.gr μετά τον θάνατό του, σημειώνει: «Ξέρουμε όμως ότι ο ξυλοδαρμός επηρέασε πολύ την ψυχολογία του. Ο γιος μας δεν ήταν ένας Γρηγορόπουλος, δεν διεκδικούμε κάτι τέτοιο. Ο γιος μας δεν είναι ένας νέος Γρηγορόπουλος, αλλά εμπιστοσύνη στο υπουργείο δεν έχουμε. Του σπάσανε τα πλευρά και τώρα τον τιμωρούν και μετά θάνατο». Παράλληλα κατήγγειλε ότι η σορός του παιδιού του μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και όχι στη Λάρισα, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. 

«Πήγαμε στον εισαγγελέα και τον ρωτήσαμε ευθέως: Έχει το δικαίωμα η οικογένεια να επιλέξει πού θα πάει η σορός; Του λέμε εμείς το αντέχουμε ψυχολογικά να περιμένουμε μια μέρα, αφού την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Δεν αντέχουμε το οικονομικό κόστος της μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους επιλέγουμε τη Λάρισα. Ο εισαγγελέας μας απάντησε πως ναι, έχουμε λόγο ως οικογένεια, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί. Ποιος πήρε την απόφαση ρωτήσαμε; Μας κοιτούσε ο εισαγγελέας χωρίς να μιλάει. Δεχτήκατε πιέσεις του είπα. Μας κοιτούσε και δεν μιλούσε, ομολογώντας με τον τρόπο του ότι δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφαση. Μετά μάθαμε ότι άλλαξαν τα δεδομένα και στη Λάρισα δεν θα έχει ιατροδικαστή για τις επόμενες 15 ημέρες! Σε ποιον να έχω εμπιστοσύνη λοιπόν;».

Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει: «Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε».

Οι ανακοινώσεις υπουργείου και Αστυνομίας

Αλγεινή εντύπωση από την άλλη προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και της Αστυνομίας, που προεξοφλεί το αποτέλεσμα της νεκροψίας χωρίς μάλιστα να ενημερώνει για τον λόγο. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στον Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

»Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

»Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στη θλίψη τους». 

Από την πλευρά της η ανακοίνωση της Αστυνομίας, ήταν πιο μετρημένη και κατέληγε στη φράση: «Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και τη θλίψη της οικογένειάς του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες». 

Η νεκροψία – νεκροτομή στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη

Πηγή: reader.gr

The post Βασίλης Μάγγος: Ο θάνατος του 27χρονου, το μήνυμα του πατέρα και ο ξυλοδαρμός από την Αστυνομία appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα