Β. Γιαννακόπουλος: Η οδική παιδεία ισχυρό αντίδοτο στην «πανδημία» των τροχαίων

Ολοκληρωμένο πλέγμα θεσμικών προτάσεων, δράσεων και πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής για την οδική ασφάλεια ανέπτυξε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Βασίλης Γιαννακόπουλος, κατά την παρουσίαση της έκθεσης -ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πλαίσιο πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οδική ασφάλεια 2021-2030, που κατάρτισε η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά.

Στην παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης, αφού σημείωσε πώς «η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ σημαντική για να χάνεται στο βωμό της ασφάλτου και πως η έλλειψη αγωγής, η απάθεια και η αδιαφορία είναι από τα πιο

επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας» επισήμανε ότι «επιβάλλεται θεραπεία – ΣΟΚ για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος, γεγονός που διπλασιάζει την ευθύνη και το χρέος της συντεταγμένης πολιτείας».

Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε ότι πρέπει άμεσα να διαμορφωθεί και να υιοθετηθεί ένας «δεσμευτικός χάρτης οδικής ασφάλειας» για όλους, καθώς και να δημιουργηθεί «μόνιμος μηχανισμός», προκειμένου να διασφαλίζεται η αλληλενέργεια των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης, η συνέργεια – συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ιδιωτικών φορέων.

Επιπλέον, σημείωσε πως η οδική παιδεία πρέπει να καταστεί υποχρεωτική, ως αυτοτελές μάθημα, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, το εγχειρίδιο θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης πρέπει να αναμορφωθεί ώστε να γίνει απλό και κατανοητό και όχι να αποτελεί διπλωματική εργασία. Οι προτάσεις αυτές, όπως τόνισε, έχουν κατατεθεί εγγράφως στα συναρμόδια υπουργεία από τον ίδιο τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και συνοδεύονται «με στοχευμένες παρεμβάσεις που ενισχύουν το αδιάβλητο των εξετάσεων οδήγησης».

Ταυτόχρονα, ο κ. Γιαννακόπουλος, προανήγγειλε τη δημιουργία θεματικού πάρκου οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής της Περιφέρειας Αττικής, πιλοτική παρέμβαση βιωματικής εκπαίδευσης σε 25 σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», καθώς και ενημερωτικές δράσεις οδικής συμπεριφοράς στη γειτονιά και στην πόλη με ομιλητή τον Ιαβέρη σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

Στην εκδήλωση, με κεντρικούς ομιλητές τον ευρωπαίο συντονιστή για την οδική ασφάλεια Matthew Baldwin και τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών Antonio Avenoso, απηύθυναν χαιρετισμό: ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, Χρήστος Κέλλας, το μέλος της ίδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άννα Βαγενά, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Σπυρίδων Λάσκος.

Η ομιλία του Β. ΓιαννακόπουλουΛήψη

The post Β. Γιαννακόπουλος: Η οδική παιδεία ισχυρό αντίδοτο στην «πανδημία» των τροχαίων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιαννακόπουλος,giannakopoulos