Τρόπους στήριξης των ευπαθών πολιτών συζήτησε η Περιφέρεια Αττικής με τηλεδιάσκεψη

Με επίκεντρο την ενίσχυση του δικτύου στήριξης και προστασίας των πολιτών, μέσα από την εντατικοποίηση στοχευμένων δράσεων αλλά και την ανάληψη καινοτόμων πρωτοβουλιών, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συγκάλεσε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, στην οποία μετείχε και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Γ. Σελίμης.

Μαζί με τον κ. Πατούλη στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μ. Κουρή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η δημιουργία τράπεζας

αίματος και η δωρεάν παροχή γευμάτων σε ευπαθείς πολίτες.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τους αντιπεριφερειάρχες για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να ξεκινήσει εθελοντική αιμοδοσία το τριήμερο 15, 16, και 17 Μαΐου με στόχο τη δημιουργία τράπεζας αίματος για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια δράση ουσιαστικής αλληλεγγύης. Σε αυτό το πλαίσιο τους κάλεσε να υποστηρίξουν και να διαμηνύσουν την πρωτοβουλία προκειμένου να προσέλθουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην έναρξη του επισιτιστικού προγράμματος το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι την Παρασκευή 8/5 ξεκίνησε απρόσκοπτα η διαδικασία διανομής περίπου 40.000 γευμάτων, τα οποία θα δίνονται καθημερινά σε ευπαθείς πολίτες. «Πρόκειται για μία μεγάλη αλυσίδα ανθρωπιάς η οποία απαιτεί συντονισμό απ’ όλους μας», τόνισε.

Αυστηρές κυρώσεις στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) που δεν τηρούν τη νομοθεσία

Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις ΜΦΗ, υπογραμμίζοντας ότι εξαιτίας της έγκαιρης εφαρμογής των μέτρων που σύστησε η Περιφέρεια και τη συνεχή αυστηρή επιτήρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής. Ωστόσο επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση και σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες να επισπεύσουν τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων σε Μονάδες οι οποίες είτε λειτουργούν χωρίς άδεια είτε παρουσιάζουν παραβατικές συμπεριφορές.

Εντατικοποίηση και ενίσχυση των ψεκασμών για την προστασία από τα κουνούπια με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των ψεκασμών που υλοποιεί η Περιφέρεια για την προστασία των πολιτών από τα κουνούπια ο κ. Πατούλης τόνισε ότι επιπρόσθετοι ψεκασμοί θα θωρακίσουν καλύτερα την Αττική, ενώ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται νέο τριετές πρόγραμμα εντατικοποίησης των ψεκασμών, βάσει των αναγκών των Δήμων, για να είναι οι δράσεις περισσότερο στοχευμένες και αποτελεσματικές. Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια θα είναι, όπως ανέφερε, η αξιοποίηση σύγχρονων μέσων τεχνολογίας στη διαδικασία των αεροψεκασμών.

Ολοκληρώνοντας την τηλεδιάσκεψη ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους αντιπεριφερειάρχες ότι με τη νέα εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. ενισχύεται το προσωπικό σε βασικές δομές της Περιφέρειας, ενώ αναφερόμενος στην ανάγκη ενίσχυσης του τουριστικού και του πολιτιστικού προϊόντος της Αττικής, επισήμανε ότι με απόλυτο σεβασμό στα μέτρα προστασίας, σχεδιάζεται εντατικοποίηση δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

The post Τρόπους στήριξης των ευπαθών πολιτών συζήτησε η Περιφέρεια Αττικής με τηλεδιάσκεψη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα