Τραγωδία με μετανάστες στις Οινούσσες: Πνίγηκαν πέντε παιδιά και δύο γυναίκες

Άλλες πέντε σοροί μεταναστών εντοπίστηκαν από δύτες στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών μετά από ανατροπή λέμβου με μετανάστες. Νωρίτερα από την ίδια θαλάσσια περιοχή είχαν ανασυρθεί οι σοροί ενός τετράχρονου παιδιού και ενός βρέφους.

Τρία παιδιά και δύο γυναίκες είναι μεταξύ των πέντε σορών που περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών μετά την ανατροπή σκάφους με μετανάστες, στο οποίο σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση πρέπει να επέβαιναν 19 άτομα.

Νωρίτερα από την ίδια θαλάσσια περιοχή είχαν ανασυρθεί οι σοροί ενός τετράχρονου παιδιού και ενός βρέφους.

Η επιχείρηση

του λιμενικού στο σημείο συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων καθώς δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στη λέμβο. Έως τώρα έχουν διασωθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων  πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος με τους μετανάστες επέβαιναν περίπου 19 άτομα. Στο σημείο του συμβάντος βρίσκονται πλωτά του λιμενικού και του frontex, αεροσκάφος και ελικόπτερο.

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό περίπου στις 11 το πρωί, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας βάρκας που είχε ανατραπεί. Αμέσως κινητοποιήθηκε το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» που έπλεε στην περιοχή, συμμετέχοντας στην επιχείρηση έρευνας που σύντομα εξελίχθηκε και σε διάσωσης.

Πηγή: reader.gr

The post Τραγωδία με μετανάστες στις Οινούσσες: Πνίγηκαν πέντε παιδιά και δύο γυναίκες appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα