Τους εργαζόμενους του Δήμου Βριλησσίων επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Αρχιμανδρίτης

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων με επικεφαλής τον Βασίλη Αρχιμανδρίτη και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Σάββα Γεωργίου (οικοδόμο), επισκέπτηκε, για άλλη μια φορά, τους εργαζόμενους του Δήμου μας. Αυτή την φορά το τμήμα αυτεπιστασίας. . . Όπως σε όλες, κυριολεκτικά, τις υπηρεσίες του Δήμου Βριλησσίων:

– υπάρχουν οργανικές κενές θέσεις, – ο αριθμός εργαζομένων πολύ μικρότερος από τις ανάγκες της πόλης, – απουσιάζει η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, εργαλεία και μέσα για την καθαριότητα στους δημοτικούς χώρους (απορρυπαντικά, χαρτιά, σακούλες κλπ) –

τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες της αυτεπιστασίας, της ύδρευσης, τη καθαριότητας, του πρασίνου, των διοικητικών υπηρεσιών κλπ, στην πλειοψηφία τους είναι ακατάλληλα και τελικά επικίνδυνα (τα περισσότερα είναι «δωρεά» από άλλους οργανισμούς αφού γι’ αυτούς ήταν άχρηστα). – Το μόνιμο προσωπικό, στην πλειοψηφία του είναι μεγάλης ηλικίας με σοβαρά προβλήματα υγείας (μυοσκελετικά, ασθένειες), ενώ πολλοί εξ΄ αυτών βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης, κάτι το οποίο σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού. – το 40 περίπου του συνόλου των εργαζομένων είναι ορισμένου χρόνου (ΟΑΕΔ, ΕΣΠΑ, ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, COVID κλπ) που δεν γνωρίζουν αν αύριο θα έχουν δουλειά ή θα απολυθούν. – Υπάρχει έλλειψη μέσων μεταφοράς σε όλες τις υπηρεσίες με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι τα δικά τους αυτοκίνητα για υπηρεσιακές εργασίες, – Τα απορριμματοφόρα που η ηλικία τους ξεπερνάει την 20ετία, τα οποία είναι συνεχώς χαλασμένα , ενώ ο στόλος τους δεν ανανεώνεται με ευθύνη της τωρινής και των προηγούμενων διοικήσεων.

Αλλά….αυτοί είναι!

Έτσι θέλουμε να περπατήσουμε και την επόμενη πενταετία;

Αναλογιστείτε τι στήριγμα θα έχουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι του Δήμου μας, αν η επόμενη δημοτική αρχή είναι αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης. . . Αυτό το προσωπικό, που του δώσαμε μπράβο στους χιονιάδες, που του δώσαμε μπράβο στις φωτιές, που του δίνουμε μπράβο μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και μοχθούν για το δήμο, αποτελεί το σημαντικότερο κεφάλαιο του Δήμου μας, κόντρα σε ιδιωτικές εργολαβίες που αυξάνουν τα κέρδη των λίγων, έναντι των αναγκών των πολλών.

Όχι άλλα χαμένα χρόνια.

Σκέψου με βάση την καθημερινότητά σου.

Για μια πόλη που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας . . Διεκδικούμε και θα παλέψουμε:

Να απομακρυνθούμε από κοστοβόρες εργολαβίες που ματώνουν την τσέπη των δημοτών. Να κάνουμε το 1 ευρώ 10, χωρίς υπεροκοστολογήσεις. Να αξιοποιήσουμε το προσωπικό του Δήμου και να απαιτήσουμε από την κεντρική διοίκηση -κόντρα στο ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο που θέτει εμπόδια σε προσλήψεις εργαζομένων – την κάλυψη όλων των αναγκών στο Δήμο με προσλήψεις με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα και κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης (σχεδόν τον 40% των εργαζομένων στο Δήμο Βριλησσίων είναι συμβασιούχοι). Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς το Δήμο και της απόδοσης όλων των χρημάτων που παράνομα παρακρατεί η κεντρική διοίκηση εδώ και χρόνια, για το οποίο καμία άλλη παράταξη δεν μιλάει, στο όνομα της, δήθεν, ανεξαρτησίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Να μειωθούν δραστικά τα ανταποδοτικά τέλη και να αυξηθεί η φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις.  Να βάλουμε τέλος στη γενίκευση της ανταποδοτικότητας, δηλαδή στην επί πληρωμή χρήση βασικών υπηρεσιών του Δήμου. Η πληρωμή του μισθού των δασκάλων και προπονητών στο Ωδείο του Δήμου, σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στηρίζεται πλέον εξολοκλήρου στη μηνιαία συνδρομή των ήδη εξουθενωμένων οικονομικά γονιών. Αντίστοιχα, παραμένουν τα τροφεία των παιδικών σταθμών . . Το δίλημμα είναι ή με τα κέρδη των εργολάβων ή με τις ανάγκες μας.

Σε αυτό απαντάμε ξεκάθαρα:

“Με το λαό των Βριλησσίων, για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.”

The post Τους εργαζόμενους του Δήμου Βριλησσίων επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Αρχιμανδρίτης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα