Το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου διενεργεί και κατ’ οίκον αντιγριπικό εμβολιασμό

Τον κατ’ οίκον εμβολιασμό κατά της Covid-19 συνεχίζει το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου, το οποίο διενεργεί πλέον και αντιγριπικό εμβολιασμό κατόπιν ραντεβού.

Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό 210 6894444 (εσωτ. 1). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν προμηθευτεί το αντιγριπικό εμβόλιο. Επίσης, μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, το οποίο προωθείται στη συνέχεια στην 1η Υ.Πε. Αττικής, η οποία και προγραμματίζει το ραντεβού.

Μέχρι σήμερα το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής έχει δεχτεί 83 αιτήματα για κατ’ οίκον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός διενεργείται σε κλινήρεις ασθενείς που δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Αφορά αποκλειστικά και μόνο τους πολίτες που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα λόγω αδυναμίας και πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η αδυναμία μετακίνησης ορίζεται ως εξής:

Πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό. Πολίτες με σημαντικού βαθμού έκπτωση λειτουργικότητας που δεν μπορούν να μετακινηθούν χωρίς υποστήριξη (βάδιση με υποστήριξη, με βακτηρία, με περιπατητήρα τύπου Π ή μετακίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο) που διαμένουν σε οίκημα που δεν πληροί τις προδιαγραφές προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία. Πολίτες με βαριά ψυχική ή νοητική νόσο που η έξοδος από το οίκημά τους συνδυάζεται με σημαντική αποδιοργάνωση της συμπεριφοράς τους (π.χ. επιθετική συμπεριφορά).

The post Το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου διενεργεί και κατ’ οίκον αντιγριπικό εμβολιασμό appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Δήμου Χαλανδρίου,tmima proliptikis iatrikis, dimou chalandriou