Το Κ.Π. «Προνόη» σε διημερίδα για την παιδική κακοποίηση

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η επιστημονική διημερίδα με θέμα «Παιδιά σε κίνδυνο -Ο Ρόλος του Σχολείου στην Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού» στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Την ημερίδα διοργάνωσαν οι υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας ΔΔΕ Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Δυτικής Αττικής & Πειραιά, ΔΠΕ Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, & Δυτικής Αττικής, καθώς

και το  Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού – Δ/νση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Στην διημερίδα και στα έξι βιωματικά εργαστήρια που υλοποιήθηκαν τη δεύτερη μέρα συμμετείχαν πάνω από 130 εκπαιδευτικοί από όλη την Αττική.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ συμμετείχε στη διημερίδα με δύο βιωματικά εργαστήρια: Το πρώτο με θέμα «Σεξουαλική αγωγή ασπίδα στη σεξουαλική κακοποίηση», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΡΟΥΛΗΣ ΚΟΥΒΑΡΟΥΛΗΣ & ΡΙΤΣΑ ΚΟΥΒΑΡΙΤΣΑ», με συντονίστρια την επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. «Προνόη», Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγο Υγείας MSc και το δεύτερο με θέμα «Αγωγή Υγείας μέσω της Τέχνης», με συντονίστρια το επιστημονικό στέλεχος του Κ.Π. «Προνόη», Βασιλική Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργό.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν δήλωσαν την ικανοποίησή τους από τη συμμετοχή τους και από την υψηλή ποιότητα των ομιλιών και των εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

The post Το Κ.Π. «Προνόη» σε διημερίδα για την παιδική κακοποίηση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα