Το «γκρίζο» προεκλογικό τοπίο δεν φοβίζει την Άνοιξη που έρχεται…

[email protected]

Πάει κι αυτή η Πασχαλιά. Λίγο κουραστικά κύλησε, είναι αλήθεια, για τους υποψηφίους -σε βουλευτικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο- αφού δεν προλάβαιναν να επισκέπτονται κοινωνικές δομές, φιλανθρωπικές δράσεις, αλλά και να συμμετάσχουν σε εκκλησιασμούς. «Γονάτισαν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις σχετικές αναρτήσεις και τώρα μένει να αποδειχθεί στις κάλπες των επόμενων μηνών τι απήχηση είχe όλο αυτό το τρέξιμο.

Εμείς, πάντως, θα τη γράψουμε την αμαρτία μας. Όταν το μήνυμα είναι παλιό και πολυ-φορεμένο, όσα νέα

τεχνολογικά καλούδια και να χρησιμοποιήσεις, λίγους πόντους θα πάρεις…

***

Εξίσου λίγους πόντους κερδίζουν όσοι δήμαρχοι σπεύδουν -πάντα το τελευταίο διάστημα της θητείας τους- να διαφημίζουν έργα και παρεμβάσεις στις πόλεις τους τα οποία και αυτονόητα είναι και οφείλει κάθε δημοτική αρχή να υλοποιεί στο πλαίσιο των καθηκόντων της.

Εξάλλου, το έχουμε ξαναγράψει: Αν μια διοίκηση έχει πράγματι να επιδείξει ουσιαστικό έργο σε έναν Δήμο, η διαφήμιση πλεονάζει. Γιατί οι «πελάτες» το απολαμβάνουν καθημερινά, στο πεδίο…

***

Ελπίζουμε τουλάχιστον να μη δούμε την τοξικότητα που επικρατεί αυτή την περίοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενόψει των εκλογών του Μαΐου, να μεταφέρεται και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Όχι, δηλαδή, πως λείπουν και στις τοπικές κοινωνίες οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και αψιμαχίες, αλλά -προς το παρόν;- διατηρούνται σε ένα σχεδόν ανεκτό επίπεδο.

Βέβαια, οι ελπίδες μας δεν είναι και τόσο ισχυρές, αφού δυστυχώς οι δύο χώροι -κεντρική διοίκηση και αυτοδιοίκηση– εξακολουθούν να λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία, παρά την αγωνιώδη προσπάθεια αρκετών αιρετών να πείσουν για την αυτονομία τους έναντι των όποιων κομματικών εξαρτήσεων.

***

Αλλά ας πάμε κόντρα στο «γκρίζο» της προεκλογικής περιόδου και του καιρού, γιατί στο τέλος η Άνοιξη θα έρθει. Και κάποιοι Δήμοι του Βόρειου Τομέα Αθηνών ετοιμάζουν ήδη εκδηλώσεις στην ύπαιθρο για να την καλωσορίσουν. Ανάμεσά τους, η Κηφισιά, η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς για την 69η Ανθοκομική της Έκθεση, αλλά και το Ηράκλειο Αττικής, που θα γιορτάσει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στο νεοαποκτηθέν κτήμα Φιξ, με έκθεση βιβλίου και λουλουδιών.

Άρα, αφορμές για να ξεφύγουμε από την ασφυκτική καθημερινότητά μας υπάρχουν. Ας τις εκμεταλλευθούμε…

The post Το «γκρίζο» προεκλογικό τοπίο δεν φοβίζει την Άνοιξη που έρχεται… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άνοιξη,anoixi