Το Ενωμένο Μαρούσι συμμετείχε στον εορτασμό της εθνικής επετείου

Η δημοτική παράταξη Ενωμένο Μαρούσι τίμησε την επέτειο του ΟΧΙ και συμμετείχε με ολιγομελείς αντιπροσωπείες στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου. Ο επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Καραμέρος, κατέθεσε στεφάνι τιμής στο μνημείο Ηρώων της πόλης, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Σάρα Εσκενάζυ και Σπύρο Μπόγδανο.

Την δοξολογία και τη μαθητική παρέλαση, ανήμερα της εθνικής μας επετείου, παρακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Γιαννακάκος, Κώστας Βλάχος, Κυριακή Κανάρη Ντάλη, Βασίλης Μπούρας, Δημήτρης Κουτσουβέλης, Σπύρος Μπόγδανος και τα μέλη της παράταξης Θοδωρής

Καστανάκης, Κυριάκος Χάγερ, Αφροδίτη Δρίβα.

Ο Γιώργος Καραμέρος δήλωσε για την ημέρα:

«Η 28η Οκτωβρίου, 81 χρόνια μετά, παραμένει αναλλοίωτο ορόσημο των αγώνων του Ελληνικού λαού για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Το ΟΧΙ των Ελλήνων στον φασισμό και τον ναζισμό είχε συνέχεια στο έπος της εθνικής αντίστασης από το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, και τις άλλες πατριωτικές οργανώσεις και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα αντίστασης για την προάσπιση της ελευθερίας.

»Σήμερα δεν πρέπει να ξεχνάμε για να μην ξαναβιώσουμε το ίδιο σκοτάδι της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού, ότι αυτοί που πρόδωσαν την πατρίδα ήταν κίβδηλοι πατριδοκάπηλοι, που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή, κατά όσων αντιστέκονταν.

»Είναι απαραίτητη η μνήμη όχι για να τροφοδοτούμε τον διχασμό, αλλά για να κρατάμε ζωντανή την ιστορική αλήθεια και να ενθαρρύνουμε μία πατριωτική ενότητα με σεβασμό στις  αληθινές αξίες. Την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την Ειρήνη και την ευημερία».

The post Το Ενωμένο Μαρούσι συμμετείχε στον εορτασμό της εθνικής επετείου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα