Το 1ο ΓΕΛ Αχαρνών ενημερώθηκε από τον ΠΕΣΥΔΑΠ για περιβαλλοντικά προβλήματα

Συνεχίζεται, για 11η συνεχόμενη χρονιά, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που εφαρμόζει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων ΑθήναςΠειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), προσφέροντας τη δυνατότητα στους μαθητές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων – μελών του να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση.

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 ήταν σειρά του 1ου ΓΕΛ Αχαρνών, υπό τη συνοδεία εκπαιδευτικών, να φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον υποψήφιο διδάκτορα Δημήτρη Μπανούση και ειδικό σύμβουλο του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, για περιβαλλοντικά προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.

Η διδακτική συνεδρία διαιρέθηκε σε δύο ενότητες: (α) στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και (β) στην ανάγκη αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, μέσα από την περιπτωσιολογική εξέταση του ΧΑΔΑ Σχιστού.

Η ανταπόκριση στα ερεθίσματα που δόθηκαν ήταν εντυπωσιακή, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κατανοήσουν το αντικείμενο διδασκαλίας και να διευρύνουν τον ορίζοντα των εμπειριών τους. Επίσης, έγιναν δέκτες ουσιαστικής καθοδήγησης, ώστε να μεταφέρουν τις γνώσεις που αποκόμισαν στο πρότζεκτ CityTails.Acharnai, που αναπτύσσουν και που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στον Δήμο τους.

The post Το 1ο ΓΕΛ Αχαρνών ενημερώθηκε από τον ΠΕΣΥΔΑΠ για περιβαλλοντικά προβλήματα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα