Το «14ο Μαθητικό Φεστιβάλ» προβάλλεται στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αγίας Παρασκευής

Ο ΠΑΟΔΑΠ θα πραγματοποιήσει την προβολή του «14ου Μαθητικού Φεστιβάλ» (έργα μαθητών των σχολείων της Αγίας Παρασκευής), στον χώρο του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος», παρατείνοντας για λίγες ημέρες την λειτουργία του. Τα έργα του «14ου Μαθητικού Φεστιβάλ» θα προβληθούν δημόσια μέσω του Δημοτικού Κινηματογράφου αφού, λόγω των μέτρων λόγω της πανδημίας, δεν ήταν δυνατή η παρουσίασή τους με τον τρόπο που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, όπως αναφέρει η διοίκηση του Οργανισμού.

Λόγω της προβολής των

έργων του 14ου Μαθητικού Φεστιβάλ, τροποποιείται το πρόγραμμα προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου και ακυρώνεται η προβολή της προγραμματισμένης, για την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, ταινίας «Ο γαμπρούλης μας» (θα προβληθεί μόνο στις 28 Αυγούστου, στις 9μ.μ. και 11μ.μ.).

Κατόπιν συνεννοήσεως με την αντιδημαρχία Παιδείας, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου και την Ένωση Συλλόγων Γονέων, το πρόγραμμα των προβολών καθορίσθηκε ως εξής:

Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021:

Ώρα 8.30 μ.μ.: «Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι» : (5ο Δημοτικό) Διάρκεια 58.11Ώρα 9.45΄μ.μ.:«Το Γκρούφαλο», «Μια φορά κι έναν καιρό… με της μάγισσας τον θησαυρό», «Λύκε λύκε είσαι εδώ;» (6ο Δημοτικό) Διάρκεια 1.02΄Ώρα 11 μ.μ..: «Πινόκιο. Η ιστορία ενός ρομπότ» : (8ο Δημοτικό) Διάρκεια 1:06:32

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021:

Ώρα 8.30 μ.μ.: «Το παπάκι που δεν του άρεσαν τα ποδαράκια του» : (1ο Δημοτικό) Διάρκεια 19:16Ώρα 9.15 μ.μ.: «Ο Θησαυρός» : (2ο Δημοτικό) Διάρκεια 33:15Ώρα 10.00 μ.μ.: «Ακούς τη Γιορτή;» : (3ο Δημοτικό) Διάρκεια: 33:24Ώρα 10.50 μ.μ.: «Λυσιστράτη» : (3ο Δημοτικό) Διάρκεια 40:52Τρίτη 31 Αυγούστου 2021Ώρα 8.30 μ.μ.: «Ο Μικρός Πρίγκιπας» : (4ο-7ο-9ο Δημοτικό) Διάρκεια 19:27Ώρα 9.00 μ.μ.: «Μικρές ιστορίες… που άλλαξαν τον κόσμο» : (11ο Δημοτικό) Διάρκεια 41:57Ώρα 10.00 μ.μ.: «Άκου Ανθρωπάκο» : (1ο-2ο-3ο-4ο-5ο Γυμνάσιο) Διάρκεια 26:56 Ώρα 10.45 μ.μ.: «Συντροφιά με τον Τσέχωφ. Διηγήματα και μονόπρακτα» : (1ο-4ο ΓΕΛ και 1ο ΕΠΑΛ) Διάρκεια 1:07:20 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τα παιδιά των σχολείων και τους οικείους τους, τηρουμένων των μέτρων κατά της πανδημίας.

Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής: Τον λόγο έχουν οι θεατρικές μας ομάδες!

Σχετικά με την προβολή του Μαθητικού Φεστιβάλ η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής σημειώνει:

«Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, τη διεξαγωγή του 14ου Μαθητικού Φεστιβάλ, που θα παρουσιαστεί τελικά από 29-31 Αυγούστου 2021, μετά την απρόσμενη ματαίωση της προβολής του στα τέλη Ιουνίου

»Από την πρώτη μέρα αυτής της τόσο δύσκολης σχολικής χρονιάς, επίμονη και αγωνιώδης ήταν η απαίτηση  των παιδιών να μη διακοπεί λόγω κορωνοϊού η απογευματινή θεατρική αγωγή που προσφέρει ο Δήμος μας τόσα χρόνια τώρα στους μαθητές /ριες των δημόσιων σχολείων. Για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού, Ένωση και Σύλλογοι Γονέων εργαστήκαμε και αγωνιστήκαμε μεθοδικά και σε συνεργασία με τους θεατρολόγους και τον Δήμο, σχεδιάσαμε ένα νέο πλαίσιο, προκειμένου να πετύχουμε τον συγκερασμό της αδήριτης ανάγκης των παιδιών και των υγειονομικών συνθηκών της χώρας.

»Το φετινό μαθητικό φεστιβάλ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος,  είναι από μόνο του ένα κατόρθωμα, ένα πείραμα για μικρούς και μεγάλους. Οι θεατρικές ομάδες δούλεψαν όλη τη χρονιά μέσω διαδικτύου, σε πρωτόγνωρες συνθήκες εγκλεισμού και χωρίς φυσική επαφή. Για πρώτη φορά το αποτέλεσμα δεν θα είναι θεατρική αλλά κινηματογραφική παράσταση, με αμέτρητες τεχνικές δυσκολίες και ανύπαρκτα τεχνικά μέσα. 

»Στο σημείο αυτό πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία στους θεατρολόγους μας για τη θέρμη και το κέφι που περιέβαλαν τα παιδιά, τις ευρηματικές τους τεχνικές και την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν σε άγνωστο περιβάλλον για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις διεξόδους και το χαμόγελο που πρόσφεραν στα παιδιά μας τις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού.

»Τον λόγο έχουν τώρα οι θεατρικές μας ομάδες! Θα δούμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών μια ολόκληρης και ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς, θα καμαρώσουμε τα παιδιά μας και θα αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία από αυτά!».

The post Το «14ο Μαθητικό Φεστιβάλ» προβάλλεται στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αγίας Παρασκευής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
14ο Μαθητικό Φεστιβάλ, Δημοτικό Κινηματογράφο Αγίας Παρασκευής,14o mathitiko festival, dimotiko kinimatografo agias paraskevis