Την άμεση κάλυψη του «κενού» στο 9ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής ζητεί η Ένωση Γονέων

Το 9ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής λειτουργούσε με 2 πρωινά και 2 απογευματινά τμήματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Εδώ και τρεις εβδομάδες, όμως, στο 9ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής έχει διακοπεί η λειτουργία του ενός τμήματος, λόγω έλλειψης νηπιαγωγού, όπως καταγγέλλει το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής.

Η διακοπή της κανονικής λειτουργίας του νηπιαγωγείου στη μέση της σχολικής χρονιάς

δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των νηπίων, υποστηρίζουν οι γονείς, προσθέτοντας ότι απαιτείται η άμεση αναπλήρωση της νηπιαγωγού και η επαναφορά του νηπιαγωγείου σε κανονική λειτουργία.

Όπως εξηγεί η Ένωση, το «κενό» δημιουργήθηκε όταν η νηπιαγωγός του ενός πρωινού τμήματος αποχώρησε, από τις 7 Μαρτίου, με μακροχρόνια άδεια για ιατρικούς λόγους.

«Περιμέναμε την άμεση αναπλήρωση της εκπαιδευτικού από την οικεία Δ/νση Εκπαίδευσης, προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία του νηπιαγωγείου. Αντί της αυτονόητης αναπλήρωσης της εκπαιδευτικού, το νηπιαγωγείο έλαβε από τη Δ/νση Β΄ Αθήνας οδηγία για αλλαγή βάρδιας του απογευματινού με το πρωινό τμήμα, προκειμένου να μη σταματήσει η λειτουργία του πρωινού τμήματος. Με αυτόν τον τρόπο σταμάτησε η λειτουργία του απογευματινού τμήματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου των γονέων.

Η Ένωση διαμαρτύρεται εντόνως για τα «κενά» που παρουσιάζονται στα σχολεία της Αγ. Παρασκευής, υπενθυμίζοντας ότι τον περασμένο Ιανουάριο, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, 3 Δημοτικά Σχολεία έμειναν χωρίς δάσκαλο, τα δύο επί 5 ½ εβδομάδες και το τρίτο για 3 εβδομάδες. Επίσης, για 3η συνεχή εβδομάδα υπάρχει κενό σε νηπιαγωγείο, το οποίο, σύμφωνα με την ενημέρωση της Δ/νσης Β΄Αθήνας, προβλέπεται να καλυφθεί μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Και η Ένωση καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Απαιτούμε το ελάχιστο και αυτονόητο:

Άμεση κάλυψη του “κενού” στο 9ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής.Σεβασμό στον θεσμό του ολοήμερου σχολείου/νηπιαγωγείου.Ισότιμη αντιμετώπιση των πρωινών και απογευματινών τμημάτων. Πλήρη κάλυψη των σχολείων και νηπιαγωγείων με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό».

The post Την άμεση κάλυψη του «κενού» στο 9ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής ζητεί η Ένωση Γονέων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα