Τα μηνύματα των «βόρειων» δημάρχων για την 25η Μαρτίου
Τα δικά τους μηνύματα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στέλνουν οι δήμαρχοι των Δήμων του Βόρειου Τομέα της Αθήνας (συνεχής ενημέρωση).
Γιάννης Μυλωνάκης – Δήμαρχος Αγίας ΠαρασκευήςΣήμερα, 204 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τιμούμε την ιστορία μας, αναλογιζόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και αντλούμε δύναμη από το παράδειγμά τους για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα.
Το αγαθό της ελευθερίας δεν είναι ούτε δεδομένο ούτε αυτονόητο.
Σήμερα, οι προκλήσεις είναι μεγάλες και απρόβλεπτες. Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, όπως υποδεικνύει και το πνεύμα της σημερινής μεγάλης γιορτής, καλούμαστε όλοι να αντεπεξέλθουμε με γνώμονα το συλλογικό καλό, με έναν έμπρακτο πατριωτισμό, θέτοντας πάνω από όλα τον άνθρωπο, το μέλλον και την ασφάλεια της Πατρίδας.
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!
Γιάννης Πισιμίσης – Δήμαρχος ΒριλησσίωνΣτους πρωτεργάτες και τους οραματιστές, σε εκείνους που σχεδίασαν και σε εκείνους που αγωνίστηκαν με κάθε μέσο και θυσιάστηκαν, οφείλουμε τα πάντα· την εθνική ύπαρξή μας. Τα διδάγματα της ιστορίας μας είναι πολύτιμοι εθνικοί θησαυροί. Σε αυτά οφείλουμε να θεμελιώσουμε το μέλλον. Τιμούμε, μαθαίνουμε, αφυπνιζόμαστε από τους ηρωικούς προγόνους μας που πότισαν με αίμα το δέντρο της Ελευθερίας.
Ο λαός μας τιμά σήμερα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και μαζί την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Γιορτάζει διπλά την Πίστη και την Λευτεριά. Η ιστορική μνήμη είναι το οχυρό που προστατεύει όλα εκείνα, για τα οποία οι πρόγονοί μας πάλεψαν. Είναι η κινητήριος δύναμη που αντλείται από τις πράξεις και τα διδάγματα του ένδοξου παρελθόντος για να τροφοδοτήσει, με τη σειρά της, τις αρχές της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Αξίες αέναες, αξίες πανανθρώπινες, οικουμενικές, μα και τόσο βαθιά Ελληνικές. Με χαρά παρακολουθήσαμε την παρέλαση των παιδιών μας που με τον ενθουσιασμό τους, μας έκαναν όλους υπερήφανους.
Νίκος Μπάμπαλος – Δήμαρχος Ηρακλείου ΑττικήςΣήμερα, 25η Μαρτίου, τιμούμε την Επανάσταση του 1821, τον αγώνα των προγόνων μας για ελευθερία, ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία.
204 χρόνια μετά οφείλουμε να θυμόμαστε ότι τίποτα από αυτά δεν είναι δεδομένο. Κάθε γενιά καλείται να υπερασπιστεί τις αξίες που θεμελίωσαν το ελληνικό κράτος, να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα και να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.
Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η ισχυρή και ανεξάρτητη Ελλάδα χτίζεται πάνω στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και τη λειτουργία θεσμών που εγγυώνται τη δικαιοσύνη και την πρόοδο.
Στον Δήμο Ηρακλείου, όπως και σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, κρατάμε ζωντανή τη μνήμη και την κληρονομιά του 1821 όχι μόνο με τιμές και εκδηλώσεις, αλλά με τη συνεχή μας προσπάθεια να δημιουργήσουμε έναν Δήμο και μια κοινωνία που να σέβεται την ιστορία και ταυτόχρονα να κοιτάει μπροστά.
Για έναν Δήμο Συμμετοχικό, Βιώσιμο, Πράσινο και Ψηφιακά Έξυπνο.
Ο αγώνας των αγωνιστών του ’21 μας διδάσκει ότι η πρόοδος και η αξιοπρέπεια δεν χαρίζονται -κατακτώνται με όραμα, αποφασιστικότητα και ενότητα.
Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.
Χρόνια πολλά σε όλους! Χρόνια πολλά, Ελλάδα!
Βασίλης Ξυπολυτάς – Δήμαρχος ΚηφισιάςΑγαπητές Ελληνίδες και Αγαπητοί Έλληνες
Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα διπλής γιορτής για το Έθνος και την Ορθοδοξία μας. Τιμούμε με σε σεβασμό και υπερηφάνεια την επέτειο των 204 χρόνων από την ενδοξότερη σελίδα της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και το χαρμόσυνο μήνυμα της Θείας ενσάρκωσης, από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ στη Θεοτόκο μας. Παράλληλα όμως στον Δήμο Κηφισιάς γιορτάζουμε φέτος την επέτειο των 100 χρονών από την ίδρυση της κοινότητας της Νέας Ερυθραίας.
Την 25η Μαρτίου του 1821 ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, υψώνοντας το λάβαρο της Επανάστασης αναφώνησε πως «η ιστορία και το μέλλον της Ελλάδας στηρίζονται πάνω σε 3 λέξεις: Θρησκεία Ελευθερία, Πατρίς».
Οι αγωνιστές του ’21 δεν είχαν μόνο όπλα, είχαν και μια ακλόνητη πίστη στο δίκαιο του αγώνα τους. Πίστεψαν σε ένα καλύτερο αύριο, ακόμα κι όταν όλα έμοιαζαν αδύνατα και “έγραψαν” με το αίμα τους την πιο ένδοξη σελίδα της ιστορίας μας.
Η ελευθερία όμως, αυτό το υπέρτατο αγαθό, δεν είναι κάτι που κατακτάται μια φορά και διατηρείται για πάντα. Είναι μια διαρκής ευθύνη, μια καθημερινή μάχη, που έχει πάντα και το ανάλογο τίμημα.
Έχουμε συλλογικό χρέος να τιμούμε, από γενιά σε γενιά, με υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη τις θυσίες των προγόνων μας. Μέσα από τους ηρωικούς αγώνες τους για την ελευθερία τιμούμε τις αξίες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης.
Σε αυτή λοιπόν τη μακρά πορεία του Έθνους μας οφείλουμε σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας. Να εμπνεόμαστε από τους θριάμβους, αλλά και να διδασκόμαστε από τις τραγωδίες.
Ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας αντιμετωπίζει προκλήσεις διαφορετικές από εκείνες του 1821, αλλά εξίσου κρίσιμες, ας τιμήσουμε τους ήρωες της Επανάστασης, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις. Με πράξεις που ενώνουν τον τόπο μας και με δράσεις που προάγουν την αλληλεγγύη και την κοινωνική πρόοδο.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!
Ηλίας Αποστολόπουλος – Δήμαρχος Παπάγου – ΧολαργούΤιμή & δόξα στους ήρωες της Επανάστασης του 1821, δέος για την Εθνική μας Επέτειο, την 25η Μαρτίου του 1821, που αποτελεί πάντοτε πηγή έμπνευσης να συνεχίζουμε και σήμερα τους αγώνες για ελευθερία και δικαιοσύνη.
Αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη των 204 ετών από την Επανάσταση του Έθνους μας και σε όλους εκείνους τους αγωνιστές που μας δίδαξαν ότι όταν ένας μικρός λαός είναι ενωμένος κερδίζει κάθε μάχη, ακόμα και αν φαντάζει άνιση.
Με υπερηφάνεια μεταλαμπαδεύουμε στις νεότερες γενιές τα ιδανικά, τα οποία οι πρόγονοί μας, μας κληροδότησαν.
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες & σε όλους τους Έλληνες.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα!
Νατάσσα Κοσμοπούλου – Δήμαρχος ΠεντέληςΑγαπητοί συμπολίτες,
Η 25η Μαρτίου είναι μια ιστορική επέτειος αλλά και φωτεινός φάρος των υψηλών ιδανικών του λαού μας.
Η θυσία των αγωνιστών του ’21 αποτελεί εμβληματικό παράδειγμα αγωνιστικότητας που πρέπει να μας εμπνεύσει όλους για να δώσουμε τις τόσο σημαντικές μάχες της δικής μας εποχής, με πυξίδα τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.
Ας τιμήσουμε σήμερα αυτούς που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και ας ξαναβρούμε μαζί τους την Πίστη και τη Δύναμη, ώστε να πορευτούμε με σταθερά βήματα, σε ένα μέλλον συλλογικής ευθύνης και αναγέννησης για τα παιδιά μας.
Χρόνια πολλά σε όλους!
Χρόνια πολλά Ελλάδα!
The post Τα μηνύματα των «βόρειων» δημάρχων για την 25η Μαρτίου appeared first on Ενυπόγραφα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Χλώμιασαν» οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας: Αυτόματη χρέωση σε όλους – Τόσα λεφτά παίρνει από τον λογαριασμό σας – Πως να την σταματήσετε
- Ο πιο πλούσιος βασιλιάς της Ευρώπης – Η αμύθητη περιουσία του φτάνει τα 4 δισ. δολάρια
- Στον Λευκό Οίκο ο Βαγγέλης Μαρινάκης
- Πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα Πολεοδομίας Ρόδου διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου
- Σοκ στον Πλατανιά: Ξυλοκόπησε τη σύζυγό του και άρπαξε το 15 ημερών μωρό τους – Ο δράστης οδηγείται στον Εισαγγελέα
- Βασίλης Καλογήρου: Αφαιρέθηκε από τη μητέρα του η εποπτεία της ανάκρισης για την υπόθεση στα Τέμπη
- Χανιά: Χτύπησε την λεχώνα σύζυγο του, άρπαξε το μόλις 15 ημερών μωρό τους και έφυγε
- 25η Μαρτίου: Νύφη ποζάρει μπροστά από τα άρματα πριν την παρέλαση – ΕΙΚΟΝΕΣ
- Βρήκαμε τη στιγμή που ο Νίκος Γκάλης «χάζεψε» τον Μάικλ Τζόρνταν
- Τα «hotspots» των ΗΠΑ για πιθανή αρπαγή από UFO: Οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες απ' ότι νομίζαμε
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Enypografa

- Τελευταία Νέα Enypografa
- Τα μηνύματα των «βόρειων» δημάρχων για την 25η Μαρτίου
- Φωτιά σε Ι.Χ. στη Νέα Ερυθραία το πρωί της Τρίτης 25 Μαρτίου
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ηλεκτροδότησης σε Κηφισιά, Μελίσσια, Φιλοθέη και Χαλάνδρι την Τετάρτη 26/3
- ΕΥΔΑΠ: Έκτακτη διακοπή υδροδότησης στο Ψυχικό την Τρίτη 25 Μαρτίου
- Ημερίδα αφιερωμένη στους φροντιστές ατόμων με άνοια από τον Δήμο Βριλησσίων
- Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2025
- Νίκη Πολιτών: Θα αγωνιστούμε για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόκτησης του κτήματος Σιστοβάρη
- ΣΒΑΠ: Βραβεύτηκαν τα παιδιά του διαγωνισμού ζωγραφικής «Παγκόσμια Ημέρα Καθαρής Ενέργειας»
- Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Τώρα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους του Δήμου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο Θανάσης Κατερινόπουλος στο «Πρωινό Σουσού»
- Σοκαριστική αποκάλυψη για Σεφτσένκο: Ξυλοκόπησε συμπαίκτη του στην Τσέλσι
- Γαύδος: Και φέτος παρέλαση στο ακριτικό νησί από τους δύο μαθητές (βίντεο)
- Παρέλαση μετά από 16 χρόνια στους «ξεχασμένους» Ευζώνους
- Η Χιλή ξανά αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές
- Άρειος Πάγος: Πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα πολεοδομίας Ρόδου
- Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του κυκλώματος στην Πολεοδομία - Ελέγχονται ανακρίτρια και εισαγγελέας
- Τόμας Μουργκ: «Δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο ΠΑΟΚ, θα μείνουμε στην Ελλάδα και μετά την καριέρα μου»
- Γαλλία: Ανατροπή στην υπόθεση του 2χρονου Εμίλ – Συνελήφθησαν ο παππούς, η γιαγιά και άλλα δύο μέλη της οικογένειας για τη δολοφονία του
- Ο πιο πλούσιος βασιλιάς της Ευρώπης – Η αμύθητη περιουσία του φτάνει τα 4 δισ. δολάρια