Σύσκεψη του ΚΚΕ στο Γαλάτσι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου από τις Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου, σύσκεψη με θέμα «100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός» με ομιλητή τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Πέτρος Αλέπης τόνισε ότι ενόψει των εκλογών της 25ης Ιούνη “το βασικό θέμα είναι η ακόμα μεγαλύτερη

ισχυροποίηση του ΚΚΕ” , ότι “η γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση έχει ένα χρώμα το κόκκινο, έχει ένα όνομα και αυτό είναι ΚΚΕ”

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τέθηκε το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιούνη, που είναι το κατά πόσο σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός θα επιλέξουν να δώσουν συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική, επιλέγοντας να στηρίξουν ΝΔ ή κάποιο άλλο κόμμα που ουσιαστικά θα παίζει ρόλο «συμπολίτευσης» και θα στηρίζει αυτήν την πολιτική, ή θα ενισχύσουν το ΚΚΕ, για να έχουν περισσότερες κατακτήσεις, για να ανοίξουν έναν άλλο δρόμο, μια προοπτική προς όφελος των ίδιων.

Συνέχισε λέγοντας πως “Οι αποδείξεις που έχει ο λαός για αυτό είναι πολλές. Αν μόνο σκεφτεί πως στην προηγούμενη τετραετία διακυβέρνησης της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των ν/σ της, ενώ το ΠΑΣΟΚ το 70%. Αντιθέτως το ΚΚΕ πολέμησε αυτήν την κυβέρνηση με νύχια και με δόντια, στην πανδημία, σε μεγάλους εργατικούς αγώνες, σε απεργίες κόντρες άσε αντεργατικά νομοσχέδια, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στους πλειστηριασμούς, στα ζητήματα μόρφωσης των παιδιών μας.”

Ακόμα, μεταξύ άλλων, στάθηκε στα διάφορα κόμματα που εμφανίστηκαν για να αρπάξουν την ψήφο του λαού, εξηγώντας τον ρόλο που έπαιξαν τα κόμματα αυτά στο παρελθόν, φέρνοντας για παράδειγμα τον κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Συγκεκριμένα, ανέφερε “Ποιος δεν θυμάται πως η ζωή Κωνσταντοπούλου κυβέρνησε, ήταν βασικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Βουλής, πανηγύριζε για την περίφημη διαπραγμάτευση, έλεγε πως αφού η Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε έπρεπε να σεβαστούμε τους βουλευτές της και άλλα ανάλογα. Για αυτό είναι φανερό πως ο λαός μας, η νεολαία, τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν από τέτοιου είδους μορφώματα. Μην σκορπίσει λοιπόν η εργατική, η λαϊκή ψήφος, η ψήφος των νέων σε ανώδυνα και ακίνδυνα για το σύστημα κανάλια. Επίσης δεν είναι λύση και η αποχή.”

Σημείωσε πως ο λαός μπορεί με την ψήφο του να βάλει φρένο στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και να κερδίσει κατακτήσεις με μπροστάρη το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή. Κλείνοντας κάλεσε όλους μας να δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με το ψηφοδέλτιο και τον “Ριζοσπάστη” να μην μείνει κανένα σπίτι και στο Γαλάτσι χωρίς να φτάσουμε, να μιλήσουμε, να ενθαρρύνουμε, “έχουμε το δίκιο με το μέρος μας εμπρός για ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ” γιατί “όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι και ο λαός την επόμενη μέρα.”

The post Σύσκεψη του ΚΚΕ στο Γαλάτσι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύσκεψη, ΚΚΕ, Γαλάτσι,syskepsi, kke, galatsi