ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. – Ο.Μ. Πεντέλης: Η βία και η περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών είναι κυβερνητική πρακτική

Η Συντονιστική Επιτροπή της Οργάνωση Μελών Πεντέλης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τα γεγονότα της Κυριακής 7/3 στην πλατεία Ν. Σμύρνης, στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

Άφωνοι παρακολουθήσαμε στα ΜΜΕ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τον απρόκλητο και βάναυσο ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία της Ν. Σμύρνης μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών.

Στο Κουκάκι, στο Χαλάνδρι, στη Νέα Σμύρνη, η νέα

κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη εδράζεται στη βία και την τρομοκρατία των πολιτών. Η νέα κανονικότητα περιλαμβάνει ξυλοδαρμούς ανθρώπων που περπατούν στους δρόμους και τις πλατείες της γειτονιάς τους. Η νέα κανονικότητα του κ. Μητσοτάκη φοράει κουκούλα. Υποδεικνύει ακόμα και σε βουλευτές να δίνουν στοιχεία πολιτών στη δημοσιότητα, παραβιάζοντας κάθε έννοια των προσωπικών δεδομένων. Φακελώνει τους πολίτες και δημοσιοποιεί τα πολιτικά τους φρονήματα και πού βρίσκονταν πριν τρεις μέρες, αλλά για τον κ. Λιγνάδη δεν γνώριζε τίποτε!

Η νέα κανονικότητα μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω, σε μαύρες εποχές. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επενδύει στον φόβο και την καταστολή, περιστέλλει τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, για να κρύψει τη γύμνια της και την ανικανότητά της στη διαχείριση της υγειονομικής και της οικονομικής κρίσης. Οι πρακτικές της κυβέρνησης προσβάλλουν τους πολίτες και την ίδια τη Δημοκρατία.

Το περιστατικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, κάθε περιστατικό απρόκλητης βίας, κάθε περιστατικό κατάχρησης εξουσίας, δεν είναι μεμονωμένη συμπεριφορά ενός αστυνομικού. Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση αποτελεί βολικό άλλοθι για την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Τέτοιου είδους συμπεριφορές, τέτοια περιστατικά αντιδημοκρατικής λειτουργίας, βίας και αυθαιρεσίας, έχουν ηθικούς αυτουργούς.

Δεν θα επιτρέψουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Δεν θα ανεχτούμε να είμαστε όμηροι στις γειτονιές μας. Δεν θα σωπάσουμε. Είναι συνταγματική μας υποχρέωση η περιφρούρηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Χρυσοχοΐδη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

The post ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. – Ο.Μ. Πεντέλης: Η βία και η περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών είναι κυβερνητική πρακτική appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα