Συνελήφθη το μεγάλο αφεντικό της ιταλικής Μαφίας

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τον νέο επικεφαλής της σικελικής μαφίας και 45 άλλους υποτιθέμενους μαφιόζους, σε ένα ισχυρό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα στο νησί της Μεσογείου, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Λουίτζι Ντι Μάιο την Τρίτη.

Το προηγούμενο αφεντικό των αφεντικών, Σαλβατόρε «Τότο» Ρίινα, πέθανε στη φυλακή τον περασμένο χρόνο, αφού πέρασε σχεδόν το ένα τέταρτο του αιώνα πίσω από τα κάγκελα, έχοντας κατηγορηθεί για δεκάδες δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων δύο από τους πιο διάσημους ιμπεριαλιστές δικαστές.

Η αστυνομία ανέφερε ότι μεταξύ

των συλληφθέντων την Τρίτη είναι ο Σέτιμο Μινέο,επικεφαλής των τοπικών οικογενειών μαφίας στην πρωτεύουσα της Σικελίας, Παλέρμο. Οι αρχές δήλωσαν ότι πρόσφατα ονομάστηκε ο συνολικός επικεφαλής της μαφίας του νησιού, γνωστή ως «Cosa Nostra».

«Οι συλλήψεις… αντιπροσωπεύουν ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που προκάλεσε η πολιτεία στη μαφία. Ο Μινέο είχε εκλεγεί ως «κληρονόμος» του Τότο Ρίινα μετά τον θάνατό του, δεν υπάρχει πλέον χώρος για αυτό το είδος αποβλήτων στην Ιταλία», έγραψε ο Ντι Μάιο στο Instagram.

Η αστυνομία αναμένεται να απελευθερώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία τους αργότερα σήμερα.

Πηγή: reader.gr

The post Συνελήφθη το μεγάλο αφεντικό της ιταλικής Μαφίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα