Συνάντηση δημάρχου Αμαρουσίου με τους δ/ντές σχολείων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου

Την πρώτη συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε συνέχεια αντίστοιχης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί με τους διευθυντές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ενημέρωσε τους δ/ντές των σχολείων για τις προτεραιότητες

της διοίκησης που αφορούν στην ασφάλεια και την υγιεινή των σχολικών χώρων και για τη μεθοδολογία συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου μέσω των Σχολικών και Δημοτικών Επιτροπών.

Από τη δική τους πλευρά, οι διευθυντές των σχολείων παρουσίασαν τις προτεραιότητές τους τόσο προφορικά όσο και σε γραπτά υπομνήματα προκειμένου να δρομολογηθούν οι σχετικές ενέργειες.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεών του και απευθυνόμενος προς τους διευθυντές των σχολείων, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση στα σχολεία του Δήμου μας, δεδομένου ότι ή πρώτη μου εντολή αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μου, αφορούσε στην πραγματοποίηση αυτοψιών σε όλους τους σχολικούς χώρους, έτσι ώστε να επιληφθούμε των θεμάτων που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης και να προγραμματιστούν οι επόμενες ενέργειες. Η συνεργασία όλων των διευθυντών με τις Επιτροπές του Δήμου είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Στοχεύουμε σε εξεύρεση και απορρόφηση νέων πόρων όπως συμβαίνει με το πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Επιπλέον αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη σε ορισμένες περιπτώσεις, άμεσων παρεμβάσεων και αποκαταστάσεων, όπου η γραφειοκρατία είναι τροχοπέδη. Γι΄ αυτόν τον λόγο επιταχύνουμε τη διαδικασία δημιουργίας μηχανισμού άμεσης επέμβασης που θα έχει τον δικό του προϋπολογισμό και δέσμευση συγκεκριμένου ανθρώπινου δυναμικού και μέσων, έτσι ώστε η σχολική κοινότητα να απολαμβάνει των βέλτιστων συνθηκών λειτουργίας. Τα ζητήματα καθαριότητας και ασφάλειας, είναι γνωστά και σύντομα θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για την επίλυσή τους».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Παναγιώτης Σαγρής, η δημοτική σύμβουλος και αναπληρώτρια πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Φανή Λέκκα, ο προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Κτηρίων του Δήμου Αμαρουσίου, Κυριάκος Γαϊτανίδης, και η σύμβουλος του δημάρχου επί τεχνικών θεμάτων, Αθηνά Ρέππου.

The post Συνάντηση δημάρχου Αμαρουσίου με τους δ/ντές σχολείων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα