Συμμαχία Πολιτών: Απαγορευτικές οι ώρες των rapid tests για τους μαθητές Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στο θέμα της διεξαγωγής των δωρεάν rapid tests στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πέυκης αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης 2 Μαρτίου του Δ.Σ. η δημοτική σύμβουλος της Συμμαχίας Πολιτών Φραντζέσκα Αλεξοπούλου. Ειδικότερα, τόνισε ότι οι ώρες που πραγματοποιούνται οι έλεγχοι είναι απαγορευτικές για πολλούς από τους πολίτες και κυρίως τους μαθητές, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί μία διαφορετική λύση, κάτι, που όπως αναφέρει η παράταξη, έγινε αποδεκτό.

Η

κ. Αλεξοπούλου αναφέρει σχετικά: «Στη σκιά της θλίψης μας για τις δύσκολες μέρες που περνά η Ουκρανία, προσγειωνόμαστε στην δικιά μας καθημερινότητα και στα προβλήματα του δικού μας μικρόκοσμου. Έτσι, η Συμμαχία Πολιτών θα ήθελε να αναφερθεί στο θέμα της διεξαγωγής δωρεάν rapid test Covid-19 που πραγματοποιούνται στον Δήμο μας. Οι ώρες που διεξάγονται όπως έχουμε παρατηρήσει είναι συνήθως 09.00 με 14.30. Ώρες πραγματικά απαγορευτικές για πολλούς από εμάς, αλλά κυρίως απαγορευτικές για τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου.

Αυτή τη στιγμή, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε, τα σχολεία “βράζουν” κυριολεκτικά από κρούσματα της επιδημίας και σύμφωνα με τις κρατικές οδηγίες τα τμήματα δεν κλείνουν αν ο αριθμός τους δεν ξεπερνά το 50% +1 του συνόλου των μαθητών του αντίστοιχου τμήματος. Τα παιδιά (και τα εμβολιασμένα) αναγκάζονται να κάνουν καθημερινά self test και να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και να επιδεικνύεται στο σχολείο η σχολική κάρτα, αλλιώς δεν
μπορούν να μπουν στην τάξη, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα. Τα self tests που δίνουν τα φαρμακεία με το ΑΜΚΑ των μαθητών φυσικά δεν είναι αρκετά για καθημερινή χρήση… οπότε για άλλη μια φορά η ευθύνη βαραίνει τους ώμους των πολιτών.

Θα βοηθούσε λοιπόν να οργανωθούν δωρεάν rapid test και κάποιες άλλες ώρες, ειδικά για αυτή την τόσο μεγάλη και ευάλωτη μερίδα των πολιτών μας, τους μαθητές. Γνωρίζουμε ότι αυτές ( 09.00 – 14.30) είναι οι ώρες που ο φορέας ΕΟΔΥ πραγματοποιεί τα τεστ. Όπως επίσης ξέρουμε ότι για όλα υπάρχει λύση, αρκεί να υπάρχει η θέληση. Για παράδειγμα, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κανόνισε αντίστοιχη δράση σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Π.Φαλήρου κάλεσε τους προέδρους των 15μελών προεδρείων των γυμνασίων και λυκείων του Δήμου, σε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση και απλά άκουσε τα προβλήματά τους. Εκεί, στην αίθουσα των Δημοτικών Συμβουλίων, μόνος με τα παιδιά, χωρίς συλλόγους, ενώσεις, καθηγητές κ.λπ. Έσκυψε με πραγματικό ενδιαφέρον πάνω τους και αφουγκράστηκε τις ανάγκες τους. Ένα από τα βασικότερα προβλήματα ήταν και το παραπάνω. Και η λύση βρέθηκε. Ας κάνουμε και εμείς κάτι αντίστοιχο. Ας μιμηθούμε τα όμορφα. Ας ακούσουμε τα παιδιά. Πάντα κάτι θα μάθουμε από αυτά».

Τέλος, η δημοτική παράταξη σημειώνει: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 2 Μαρτίου που η κ. Αλεξοπούλου ανέπτυξε το θέμα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αντ. Τσελέντας αποδέχτηκε την πρότασή μας, μάλιστα συνεχάρη τη Συμμαχία Πολιτών και υποσχέθηκε ότι θα δράσει σχετικά. Εν αναμονή…».

The post Συμμαχία Πολιτών: Απαγορευτικές οι ώρες των rapid tests για τους μαθητές Λυκόβρυσης – Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα