Συμμαχία Πολιτών: Σοβαρά θέματα Δημοκρατίας και διαφάνειας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με επείγουσα επιστολή της προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική ομάδα της Συμμαχία Πολιτών θέτει, όπως αναφέρει, «σοβαρά θέματα Δημοκρατίας και διαφάνειας» και επιπλέον καλεί τον δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δήμου «να ασχοληθούν και να δώσουν λύσεις στα πάρα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο».

Προβλήματα που, όπως τονίζει η παράταξη, «ημέρα με την ημέρα πολλαπλασιάζονται». Την επιστολή υπογράφουν ο επικεφαλής και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Φασουλά, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου

και Κώστας Ξανθόπουλος.

Στην αρχή της επιστολής η Συμμαχία Πολιτών αναφέρεται στην «ανάγκη της επαναφοράς μετά από 27 μήνες όχι μόνο των διά ζώσης συνεδριάσεων, αλλά και στην κάλυψή τους τηλεοπτικά, μέσω του διαδικτύου, ώστε να τις παρακολουθούν όλοι οι πολίτες». «Στον τομέα αυτό ο Δήμος μας βρίσκεται πίσω από όλους σχεδόν τους Δήμους της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά η παράταξη.

Στην ίδια επιστολή η δημοτική ομάδα καλεί την πρόεδρο να φέρει στο Δ.Σ. «μερικά από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πόλη. Και πιο συγκεκριμένα:

Την υπόθεση Κύμης, η οποία δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή της Λυκόβρυσης και καταστρέφει το ρέμα της Πύρνας, την ώρα που ο δήμαρχος ασχολείται με τα πρώτα μέτρα (Νέο Ηράκλειο) και όχι με τα τελευταία που… καίνε την Πύρνα. Την υπόθεση Πολιτικής Προστασίας, που τα πράγματα είναι δύσκολα.Την υπόθεση ασφάλειας των πολιτών, δεδομένου ότι η παραβατικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο.Την ακρίβεια που έχει χτυπήσει την πλειονότητα των νοικοκυριών της περιοχής.Τα θέματα καθημερινότητας που αρχίζουν από την έλλειψη καθαριότητας και τα πεζοδρόμια, όπου είναι δύσκολο πλέον να κινηθεί ένα ζευγάρι με το καροτσάκι ή μια οικογένεια και περνάνε στην κακή κατάσταση των παιδικών χαρών και στα υψηλά τροφεία των παιδικών σταθμών.Τα θέματα των δασών, της παιδείας, της τοπικής αγοράς, της επιχειρηματικότητας, της Λ. Ειρήνης, της κεντρικής πλατείας, του ημιτελούς γυμναστηρίου της Λυκόβρυσης κ.ά.».

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι», υπογραμμίζει η δημοτική ομάδα.

Η Συμμαχία Πολιτών παραθέτει ένα μέρος από την επιστολή της προς την πρόεδρο, στην οποία αναφέρει:

«Κυρία πρόεδρε, με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας καλέσουμε και γραπτώς όπως εντάξετε άμεσα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κάποια από τα μεγάλα θέματα που ενδιαφέρουν την πόλη μας και τους πολίτες. Γιατί δυστυχώς ελάχιστες φορές έχουν τεθεί στην ημερήσια διάταξη θέματα για συζήτηση και συναινετικές αποφάσεις.

Επίσης  είναι κατεπείγον θέμα να αποφασίσετε, σε συνεργασία με τον δήμαρχο για τις διά ζώσης συνεδριάσεις και φυσικά την μετάδοσή τους από το διαδίκτυο ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι συμβαίνει και τι δεν συμβαίνει στο Δήμο μας.

Γιατί δεν εξηγείται το γεγονός ότι ενώ έως και το 2010 ο πρώην Δήμος Πεύκης, μεταξύ των πρωτοπόρων Δήμων πανελληνίως,  κάλυπτε απευθείας τις συνεδριάσεις ραδιοφωνικά και παρέδωσε στον ενιαίο Δήμο (2011) άρτιες εγκαταστάσεις, από πρόγραμμα ΕΣΠΑ και για τηλεοπτική μετάδοση, επί 11 χρόνια οι διοικούντες τον Δήμο αρνούνται προκλητικά κάτι που κάνουν σήμερα όλοι σχεδόν οι Δήμοι της χώρας, τη μετάδοση των συνεδριάσεων. Ουσιαστικά αρνούνται (αρνείστε) τη διαφάνεια. Όπως την αρνείστε και με την επικοινωνιακή πολιτική, όπου χρησιμοποιείτε τα μέσα του Δήμου (π.χ. site) ως ιδιόκτητο. Πέρα από το γεγονός ότι έχετε αποκλείσει τις δημοτικές παρατάξεις δημοσιεύετε παραπλανητικές και ανακριβείς ανακοινώσεις σε βάρος των παρατάξεων και πολλές φορές και σε βάρος δημοτικών συμβούλων χωρίς να ακούγεται η άλλη πλευρά. Γιατί;

 Για να μην αναφέρουμε κι ένα άλλο σοβαρό θέμα Δημοκρατίας. Αυτό που υποχρεώνει η διοίκηση του Δήμου τη μοναδική ανεξάρτητη παράταξη της μειοψηφίας, τη Συμμαχία Πολιτών, να συνεδριάζει στα καφέ της πόλης και όσο αυτά ήταν κλειστά λόγω πανδημίας στους δρόμους. Ναι συνεδριάζαμε και στους δρόμους γιατί παρανόμως αρνείται ο δήμαρχος και η πλειοψηφία στην παράταξή μας τη διάθεση ενός χώρου, την ώρα που έχει διαθέσει σε άλλες παρατάξεις. Πρόκειται για μία πολιτική που δεν τιμά τον δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δήμου».

The post Συμμαχία Πολιτών: Σοβαρά θέματα Δημοκρατίας και διαφάνειας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα