Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου: Όλες στη συγκέντρωση της ΟΓΕ στις 8 Μαρτίου

Στη συγκέντρωση της ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου, την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 18:00, στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας,

ο Σύλλογος διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ισότητα στα λόγια ή ισοτιμία στην πράξη;» το Σάββατο 12 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα κεραμιστών «Το ΤΟΛ» (Λ. Κηφισιάς 207, Μαρούσι).

Ο Σύλλογος αναφέρει σχετικά: «Βιώνουμε όπως και εσύ, την ανασφάλεια για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Όμως, ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Πραγματική ασπίδα προστασίας είναι η πάλη για την κάλυψη των αναγκών μας στην εργασία, την υγεία, τη μόρφωση των παιδιών μας, την προστασία της μητρότητας. Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα. Μια σειρά από κατακτήσεις και δικαιώματα των προηγούμενων αιώνων, τσακίζονται σήμερα στο όνομα της ισότητας των δύο φύλων που θεσπίζει η Ε.Ε. και οι αστικές κυβερνήσεις στη χώρα μας.

Δεν ανεχόμαστε την ανεργία και τη μερική απασχόληση στις γυναίκες της χώρας μας που αγγίζει το 35% και το 30% αντίστοιχα, τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, τα σπαστά ωράρια, τη δουλειά τις Κυριακές, την απαξίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της μητρότητας, τη λογική κόστους οφέλους για την υγεία, την ακρίβεια που δεν μας αφήνει να ανασάνουμε. Σήμερα στον 21ο αιώνα, την εποχή των απίστευτων επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, είναι ρεαλιστικό να έχουμε όλες και όλοι μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο εργασίας, με μέτρα υγείας και ασφάλειας στον χώρο δουλειάς, με ιδιαίτερα μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με μισθούς
και συντάξεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Σήμερα είναι ρεαλιστική η μείωση του εργάσιμου χρόνου όχι μόνο για να αναπληρώνουμε τις ψυχικές και σωματικές μας δυνάμεις, αλλά και για να έχουμε καθημερινά ελεύθερο χρόνο για την κοινωνική μας ζωή και δράση, να μπορούμε να βλέπουμε τα παιδιά μας και να ξεκουραζόμαστε να μην φθείρουμε την υγεία μας».

The post Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου: Όλες στη συγκέντρωση της ΟΓΕ στις 8 Μαρτίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα