Συγκινητική η έναρξη του τριήμερου εκδηλώσεων στη Νέα Ιωνία για τον Μικρασιατικό Πολιτισμό

Μια ανεπανάληπτη, ιστορική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή (24/6) το βράδυ στο Δημοτικό Στάδιο Νέα Ιωνίας, όπου χιλιάδες κόσμου απόλαυσε τη συγκινητική έναρξη του τριημέρου εκδηλώσεων Μικρασιατικού Πολιτισμού, που συνδιοργανώνει ο Δήμος με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος και τους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Ηρακλείου Αττικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Μέσα σε μια πανδαισία μελωδιών,

χορών, χρωμάτων κι αρωμάτων από τις Αλησμόνητες Πατρίδες, απολαύσαμε ένα ανεπανάληπτο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων από εκλεκτούς ερμηνευτές, χορωδούς και χορευτές, οι οποίοι παρουσίασαν τραγούδια, χορούς, ήθη κι έθιμα από την Πόλη, τη Σμύρνη, την Καππαδοκία, τον Πόντο και τα παράλια της Μικράς Ασίας» αναφέρει η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου.

Επίσης, απευθύνει «ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον πνευματικό μας πατέρα, τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη μας κ.κ. Γαβριήλ, τους αγαπητούς δημάρχους κ. Μπάμπαλο και κ. Βούρο, τον εκλεκτό πρόεδρο του ΚΕΜΙΠΟ κ. Χριστοδούλου για την αγαστή συνεργασία μας, σε όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν γι’ αυτό το άψογο θέαμα, αλλά και στους μητροπολίτες και σεβαστούς πατέρες, στους υπουργούς, στους βουλευτές, στον περιφερειάρχη κ. Πατούλη και στους συνεργάτες του για την τιμητική παρουσία τους στην πόλη μας».

Το φεστιβάλ συνεχίζεται απόψε με το αφιέρωμα στην αξεπέραστη Δόμνα Σαμίου και ολοκληρωνεται αύριο με το μεγάλο μικρασιάτικο γλέντι.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για την έναρξη των εκδηλώσεων

The post Συγκινητική η έναρξη του τριήμερου εκδηλώσεων στη Νέα Ιωνία για τον Μικρασιατικό Πολιτισμό appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκινητική, Ιωνία, Μικρασιατικό Πολιτισμό,sygkinitiki, ionia, mikrasiatiko politismo