Συγκέντρωση των γονέων της Κηφισιάς για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουνίου, στις 19:30, καλεί τους γονείς η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς αναφέρει σχετικά:

«Αγαπητοί γονείς, όπως σας είχαμε ενημερώσει το Δ.Σ. της Ένωσης προγραμμάτισε -με απόφασή του που λήφθηκε ομόφωνα- κινητοποίηση, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων των νηπιαγωγείων

του Δήμου μας. Το αίτημα -που υποστηρίχθηκε το σύνολο των Συλλόγων- αφορά την εξασφάλιση από τον Δήμο και τη Σχολική Επιτροπή, του απαραίτητου ποσού για την εύρυθμη λειτουργία των νηπιαγωγείων από την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Η εμπειρία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια με τον τρόπο που λειτουργούν τα νηπιαγωγεία μας δίνει όλο το δικαίωμα να υποστηρίζουμε ότι υπονομεύεται το δικαίωμα των παιδιών στην δημόσια, δωρεάν και σε κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσής τους.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός να ζητούνται χρήματα από γονείς για την κάλυψη υπαρκτών λειτουργικών αναγκών των νηπιαγωγείων. Ποσά που ξεκινούν από 30 ευρώ κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και έφτασαν ακόμη και στα 120 ευρώ.

Και δεν είναι μόνο αυτά τα ποσά. Γονείς προσπαθούν να καλύψουν κενά και ελλείψεις σε προσωπικό του Δήμου στον τομέα της καθαριότητας και της σίτισης, φθάνοντας στο σημείο να συζητούν για πρόσληψη από τους ίδιους ατόμων που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ως εδώ όμως.

Περάσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε τις επιπτώσεις – κοινωνικές, οικονομικές, ψυχολογικές κ.λπ. – από την πανδημία. Αντιμετωπίζουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Φτάνει πια.

Πήραμε ομόφωνη την απόφαση να αντιδράσουμε. Να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Να ισχύσει στην πράξη και όχι στα λόγια η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Πιάνουμε τα πράγματα από την αρχή. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς των νηπιαγωγείων. Αντιδρούμε αποφασιστικά σε όσες προσπάθειες γίνουν από οπουδήποτε, για να βάλουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη και να καλύψουν ανάγκες των νηπιαγωγείων.

Ζητήσαμε συνάντηση με τον δήμαρχο Κηφισιάς Γ. Θωμάκο, προκειμένου να του γνωστοποιήσουμε τα αιτήματά μας. Ενημερώσαμε το γραφείο του ότι θα κάνουμε συγκέντρωση εκπροσώπων των συλλόγων στον χώρο του δημαρχείου τη Δευτέρα, 30 Μαΐου.

Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης ότι ουδείς εκπρόσωπος του Δήμου παρευρισκόταν στον χώρο του δημαρχείου. Αποδεκτό το ότι ο δήμαρχος ήταν σε άλλη εκδήλωση. Δεν μπορούσε όμως να οριστεί κάποιος στην θέση του που θα ενημερωνόταν για τα αιτήματά μας;

Αυτή η αντιμετώπιση μας προβληματίζει έντονα. Δείχνει ότι για άλλη μια φορά ο Δήμος δεν θα αντιμετωπίσει τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας των νηπιαγωγείων. Είναι όμως γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα μας βλέπουν συνέχεια μπροστά τους. Στις Σχολικές Επιτροπές, στα Δημοτικά Συμβούλια, στους δρόμους και στις πλατείες να ενημερώνουμε τους πολίτες της Κηφισιάς».

The post Συγκέντρωση των γονέων της Κηφισιάς για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα