Στρ. Σαραούδας: Να φανούμε αντάξιοι της διαδρομής του Δημήτρη Τζίτζιφα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/2, στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος, η κηδεία του Δημήτρη Τζίτζιφα, πρώην δημάρχου Μεταμόρφωσης, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Στον επικήδειο λόγο του ο νυν δήμαρχος Στράτος Σαραούδας ανέφερε:

Με θλίψη, συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετά σήμερα η Μεταμόρφωση τον Δημήτρη Τζίτζιφα, έναν ξεχωριστό άνθρωπο, πολίτη και πολιτικό.

Ο Δημήτρης Τζίτζιφας υπηρέτησε

επί 22 συναπτά έτη στον Δήμο Μεταμόρφωσης, είτε ως δημοτικός σύμβουλος είτε ως δήμαρχος, από το 2003 έως και το 2010.

Διακρίθηκε για το όραμα, τον δυναμισμό, την αρχοντιά του, τις ηθικές του αξίες, την ανιδιοτέλεια, την εργατικότητα, τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητά του, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στον τόπο μας.

Παράλληλα, εργάστηκε για δεκαετίες ως νομικός και εν συνεχεία διευθυντής της Νομικής Υπηρεσίας στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών.

Πάνω από όλα, ωστόσο, ο Δημήτρης Τζίτζιφας ήταν Άνθρωπος. Ζούσε για να προσφέρει. Δίπλα σε κάθε πολίτη που είχε ανάγκη. Έτοιμος να απλώσει το χέρι και να στηρίξει όποιον χρειαζόταν βοήθεια και του χτυπούσε την πόρτα. Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Δίκαια και ισότιμα.

Και ο οποίος στο τέλος της ημέρας πάντοτε σκεφτόταν μήπως έκανε κάποιο λάθος. Μήπως στεναχώρησε κάποιον. Με αυτογνωσία και αυτοκριτική.

Υπήρξε δηλαδή ένας ξεχωριστός Άνθρωπος. Ο δικός μας Άνθρωπος.

Ένας αυτοδιοικητικός παράγοντας του οποίου η διαδρομή και δράση σημάδεψε την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Του οποίου το όνομα είναι συνυφασμένο με την ίδια τη Μεταμόρφωση.

Είναι πραγματικά επώδυνος και δύσκολος ο ρόλος που κλήθηκα να διαδραματίσω σήμερα. Πώς να περικλείσεις σε λιγοστές φράσεις αυτό το οποίο πραγματικά ήταν ο Δημήτρης Τζίτζιφας;

Μια ξεχωριστή και μοναδική προσωπικότητα, η οποία αποτελεί πηγή έμπνευσης, μας αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη και μία υποχρέωση: Να οδηγήσουμε τη Μεταμόρφωση ένα ακόμη βήμα μπροστά. Να φανούμε αντάξιοί του.

Και φυσικά να είμαστε -και θα είμαστε- δίπλα στην οικογένειά του σε κάθε ανησυχία ή ανάγκη. Όπως άλλωστε και ο ίδιος ήταν δίπλα μας. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια μοναδική σύζυγο, την κ. Καίτη και δύο υπέροχες κόρες. Στις οποίες απευθύνω εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Εκ μέρους των αιρετών και των εργαζομένων του Δήμου Μεταμόρφωσης, Δημήτρη, σου εύχομαι «καλό ταξίδι». Ελπίζω σήμερα να βλέπεις από ψηλά ότι όλη η Μεταμόρφωση σε αγάπησε όσο την αγάπησες και εσύ. Σε ευχαριστούμε για όλα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει…

The post Στρ. Σαραούδας: Να φανούμε αντάξιοι της διαδρομής του Δημήτρη Τζίτζιφα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα